Ce apreciază un bărbat la o femeie? Iată 12 trăsături

Ce apreciază un bărbat la o femeie? Iată 12 trăsături identificate de psihologi

Femeile pot deveni adesea confuze cu privire la ceea ce bărbații consideră atractiv. În timp ce atractivitatea este în mare măsură o chestiune de preferință și percepție, anumite trăsături apar în mod repetat atunci când bărbații sunt întrebați despre ceea ce găsesc atrăgător la o femeie. Unele dintre aceste trăsături comune ale atractivității la femei sunt fizice, altele au de-a face cu atitudinea și modul în care se poartă sau se comportă în anumite situații. Așadar, iată ce apreciază un bărbat la o femeie.

Așteptări privind atractivitatea

Astăzi, mulți dintre noi avem o idee greșită despre trăsăturile pe care bărbații le găsesc cele mai atractive la femei. Mass-media și publicitatea stabilesc standarde nerealiste de frumusețe, determinând femeile inteligente, care au cariere, să se simtă presate să arate ca o celebritate prelucrată pe calculator. Ele simt că trebuie să-și cheltuiască veniturile obținute cu greu pe antrenori personali, chirurgie estetică și alte trasformări pentru a se încadra unor „așteptări” privind atractivitatea.

Uitați de toate acestea, doamnelor, pentru că ceea ce creierul masculin este proiectat să găsească atractiv se concentrează probabil pe trăsături diferite decât credeți. Este posibil ca ceea ce apreciază un bărbat la o femeie să nu se rezume la aspectul fizic.

Citește aici articolul integral: „Care sunt cele mai frecvente complexe și cum luptăm cu ele”

Ce este atracția?

Atracția este puterea de a provoca sentimente de dorință, interes sau plăcere. Psihologia atracției se referă la studiul motivelor pentru care suntem atrași de anumiți oameni decât de alții. Atracția, după cum se dovedește, nu este un model singular.

Deși există nenumărate variații și potențe, mai multe aspecte ies în evidență ca tipuri majore de atracție „Am tendința de a defini atracția prin forțele care unesc oamenii”, explică expertul în psihologie socială Madeleine A. Fugère, Ph.D. „Aceste forțe pot fi lucruri precum plăcerea, dorința sexuală, asemănarea sau chiar proximitatea fizică.”

Dacă ești curioasă ce apreciază un bărbat la o femeie, iată ce factori fac mai probabil ca cineva să fie îndrăgostit de tine: dacă personalitatea ta este asemănătoare cu a lui, dacă împărtășești aceeași viziune asupra lumii sau chiar dacă faci ceva la fel de simplu ca un gest, de exemplu.

Citește aici articolul integral: „Tot ce trebuie să ştii despre sănătatea sexuală”

Elemente de atracție

Majoritatea oamenilor se gândesc la atracția fizică atunci când se gândesc la ceea ce apreciază un bărbat la o femeie. Dar există și alte elemente ale atracției. Adesea, aspectul nu este suficient pentru a capta atenția unui bărbat și pentru a o păstra. Iată cele trei elemente de atracție de care majoritatea oamenilor nu sunt conștienți:

Atracție fizică

Atracția fizică are un nivel diferit de importanță pentru fiecare. Desigur, ar trebui să existe o anumită atracție fizică pentru interacțiunea de succes și începuturile unei relații. Dar cantitatea de atracție fizică de care aveți nevoie se poate baza și pe tipul de relație pe care o căutați. Experții spun că relațiile ocazionale, pe termen scurt, se bazează mult mai mult pe atracția fizică decât relațiile serioase, pe termen lung.

Atracție psihologică

Unul dintre motivele întâlnirilor este crearea de conexiuni. Așadar, ceea ce apreciază un bărbat la o femeie este și acea scânteie de chimie pe care o au, respectiv atracția psihologică.

Aceasta are mai mult de-a face cu personalitatea și stilul decât cu aspectul fizic. Pentru a determina atracția psihologică, trebuie să aveți niște conversații semnificative pentru a vă cunoaște. Nu veți putea determina dacă sunteți atras din punct de vedere psihologic de cineva fără o interacțiune suplimentară.

Citește aici articolul integral: „Cum știi că ești alături de partenerul potrivit? 9 indicii explicate de psiholog”

Atracția comportamentală

Atracția comportamentală se află undeva între atracția fizică și atracția psihologică și are legătură cu ceea ce apreciază un bărbat la o femeie. Atracția comportamentală se referă la modul în care cineva se comportă, care poate avea mult de-a face cu încrederea în sine, atitudinea generală sau perspectiva asupra vieții. Atracția comportamentală este cea la care oamenii se referă atunci când spun că încrederea poate fi o trăsătură sexy. Modul în care se comportă cineva poate fi la fel de excitant pentru bărbați, cât și aspectul fizic.

Există multe trăsături diferite pe care bărbații le-ar putea găsi atractive la o femeie. Desigur, fiecare individ este diferit și are preferințe și mijloace de atracție diferite. Dar, în cea mai mare parte, aceste trăsături ale femeilor vă vor oferi o idee bună despre ce apreciază un bărbat la o femeie.

Caracteristici asociate cu reproductivitatea

Când surprinzi un bărbat care te privește sau te examinează subtil, știi la ce trăsături fizice se uită și le găsește atractive, în special? Se pare că există o formulă științifică a acestor priviri examinatoare, deoarece ei caută trăsături fizice specifice pe care bărbații le găsesc cele mai atractive la femei.

Bărbații sunt concepuți de natură din motive evolutive pentru a căuta caracteristici care sunt asociate cu fertilitatea, tinerețea și sănătatea bună la femei. Această evaluare a aptitudinii reproductive se întâmplă pentru bărbați fără ca ei să fie conștienți de acest lucru.

În subconștient, ceea ce apreciază un bărbat la o femeie sunt trăsături fizice care o prezintă ca fiind aptă de reproducere. Astfel, bărbații (dar și femeile deopotrivă!) sunt pregătiți să caute o parteneră cu care să poată face copii sănătoși.

Caracteristici similare cu ale părinților

Potrivit psihologului și cercetătorul John Gottman, atracția și selecția partenerului pot fi fie hormonale, fie rezultatul potențial al unui fenomen cunoscut sub numele de imprimare. Această teorie sugerează că putem deveni condiționati din punct de vedere psihologic să fim atrași de un tip de personalitate parentală distinctă, cu nevoia de iubire însoțită, până la vârsta de 18 luni.

Această „imprimare” este rezultatul unei combinații de factori, inclusiv, poate cel mai important, modul în care am primit (sau am fost lipsiți de) dragoste, intimitate și securitate de la părinții noștri sau tutorele principal. Cei care au crescut cu o mamă afectuoasă tind să aibă și o soție sau o iubită cu aceeași trăsătură. Mamele împărtășesc mai multe trăsături cu soțiile sau prietenele fiilor lor decât cu copiii lor înșiși, potrivit cercetării site-ului de întâlniri eHarmony.

Citește aici articolul integral: „Momentul adevărului: știi ce tip de atașament ai?”

Receptivitate la simțul umorului

Ce apreciază un bărbat la o femeie este și un bun simț al umorului, care o face mai atractivă. Potrivit Universității din Kansas, umorul și inteligența sunt intrinsec legate. Prin urmare, avem tendința să căutăm oameni amuzanți și spirituali ca potențiali parteneri.

În plus, ei scriu că abilitatea de a râde cu partenerul tău este foarte atractivă, deoarece arată că relația ta va fi distractivă și incitantă. Simțul umorului se află în fruntea listei de trăsături pe care toată lumea spune că le caută la potențialii parteneri, dar conform unui studiu publicat în Evolution and Human Behavior, tipul de umor pe care bărbații și femeile îl consideră atrăgător este surprinzător de diferit.

Bărbații chestionați nu au apreciat femeile amuzante ca fiind mai dezirabile dar, în schimb, au apreciat receptivitatea la propriul simț al umorului. Cu alte cuvinte, bărbații vor pe cineva care să râdă la glumele lor. Pentru bărbați, nu a fost la fel de necesar ca femeile să fie capabile să-i facă să râdă, astfel, transformându-le foarte ușor în simple amice.

Siguranța de sine și simțul aventuros

Studiile arată că atractivitatea este adesea asociată cu a fi aventuros, printre alte trăsături. Acest lucru poate arăta că ce apreciază un bărbat la o femeie este și deschiderea către aventură și riscuri minore. O femeie dispusă să încerce lucruri noi și să-și asume niște riscuri rezonabile poate părea mai aventuroasă și incitantă și, prin urmare, poate părea atractivă pentru bărbații care caută această trăsătură în partenerele lor.

Adesea, este foarte atractiv să știi că o femeie are încredere în sine și în alegerile ei. Deși este în regulă să nu fii mereu sigur pe tine, poți crea instantaneu o scânteie la o întâlnire luând unele decizii în propriile mâini. Bărbații ar putea găsi că este foarte atractiv și incitant să-și vadă partenera spunându-și părerea și spunându-le ce vor în loc să renunțe la toate deciziile în seama lui.  

Citește aici articolul integral: „Frica de a lua decizii: de ce este bine să decidem noi, chiar și când greșim”

Inteligența și independența

Bărbații sunt de obicei mult mai interesați de o femeie cu care pot avea conversații intense și interesante. Cu cât conversația este mai intrigantă și mai intensă intelectual, cu atât bărbatul este mai atras de femeie. În timp ce bărbaților le place ca femeile să depindă de ei pentru anumite lucruri, studiile au arătat că tot ei găsesc atractive femeile care sunt independente, care se sprijină pe sine și care se pot descurca și singure.

S-ar putea să le placă să le ceri ajutorul, dar a fi mereu neputincioasă nu mai este un element de atracție. Privind ce apreciază un bărbat la o femeie, includem și capacitatea de a lua propriile decizii, de a gestiona temerile sau nesiguranța fără a avea nevoie de sprijin din partea lui.

Un bărbat apreciază libertatea de a petrece timpul singură, cu prietenii sau familia, întrucât acest lucru îl ajută să simtă că are și el autonomie. A avut o viață înainte de a te cunoaște și vrea să știe că încă mai are o parte din acea viață, chiar dacă nu toată. De asemenea, îl ajută să simtă mai puțină presiune pentru a fi singura ta sursă de dragoste și fericire. La urma urmei, aceasta este o povară de purtat.

Citește aici articolul integral: „Ne-o dorim, alergăm după ea, lipsa ei ne copleșește. Totuși, ce este fericirea și ce e de făcut pentru a fi fericit?”

Amabilitate și prietenie

Trăsăturile de personalitate, cum ar fi bunătatea și prietenia, sunt adesea asociate cu atractivitatea fizică. Un studiu menționează, de asemenea, că aceste grupuri de „trăsături de personalitate” pot reprezenta un „efect de halo”.

Efectul de halo este o ipoteză care afirmă că, de multe ori, prezența unor trăsături plăcute de personalitate va face pe cineva să pară mai atractiv cu totul. Prin urmare, ce apreciază un bărbat la o femeie este atitudinea prietenoasă, de încredere și amabilitatea, trăsături care o vor face mai atrăgătoare inclusiv fizic pentru el.

Responsabilitate emoțională și compasiune

Femeile care își asumă responsabilitatea pentru propriile emoții și reacțiile lor la acele emoții arată o maturitate emoțională care este adesea foarte atractivă. Responsabilitatea emoțională și maturitatea sunt trăsături importante în orice relație, arătând că ești dispusă să porți discuții dificile, să faci compromisuri, să-ți explici emoțiile și să le înțelegi pe ale partenerului tău.

Este adevărat că majoritatea bărbaților se luptă să-și arate emoțiile mai blânde, mai ales în public. De aceea, tânjesc după o femeie care le acordă permisiunea de a fi vulnerabili, dând dovadă de compasiune și înțelegere. Bărbații trebuie să știe că atunci când se simt triști sau defavorizați, femeia lor nu numai că va accepta aceste emoții, ci va oferi un mediu deschis și iubitor în care să fie exprimate.

Așadar, ce apreciază un bărbat la o femeie este și un spațiu sigur în care să existe intimitate emoțională. În acest spațiu pot exista îmbrățișări, ascultare a tristeții și emoțiilor sau gândurilor negative, permisiunea de a simți ceea ce simte, poate chiar de a plânge.

Poate că a primit asta de la mama sa când era copil, dar sunt șanse ca această parte a relației mamă-fiu să fi dispărut în timpul pubertății și să nu se mai întoarcă niciodată. Și deși nu ar trebui să încerci să adopti rolul mamei în relația ta, compasiunea și înțelegerea sunt ceva pe care el le va aprecia cu adevărat.

Acceptare și empatie

Ce apreciază un bărbat la o femeie este libertatea de a fi el însuși, chiar dacă asta nu se aliniază întotdeauna cu imaginea bărbatului perfect. Societatea pune multe așteptări asupra unui bărbat – să fie puternic, motivat, sigur pe el, competitiv… dar bărbații nu sunt întotdeauna așa.

Prin urmare, ei vor să găsească o femeie fără noțiuni preconcepute despre ceea ce ar trebui să fie un bărbat. Un bărbat vrea să se simtă acceptat pentru ceea ce este, nu pentru cine dorește altcineva să fie, atunci când este puternic, precum și în momentele de „slăbiciune”. El se va simți mai liber să fie el însuși și să se exprime dacă știe că ești acolo pentru a-l susține.

Citește aici articolul integral: „Ce înseamnă cu adevărat empatia și cum o putem dezvolta”

Recunoștința

Bărbații vor să se simtă utili femeilor. Ei vor să se simtă că e nevoie de ei. Face parte din moștenirea lor ancestrală de vânători care au asigurat traiul familiilor lor. Își doresc o femeie care să-și arate aprecierea pentru lucrurile pe care le fac, astfel încât ei, într-adevăr, să se simtă folositori și necesari.

Dar este important să nu anulați impactul unor astfel de mulțumiri, reproșându-le lucrurile pe care nu le fac sau lucrurile pe care le fac diferit de modul în care ați dori să fie făcute. Acest lucru servește doar pentru a face un bărbat să se simtă neapreciat și inutil, iar atunci, probabil, nu va rămâne prea mult timp. Găsiți modalități de a discuta lucruri sau de a le cere fără a arăta cu degetul. Fiți asertive când este necesar, dar încercați să nu cicăliți.

Senzație de atracție

Așa cum am menționat anterior, ce apreciază un bărbat la o femeie este încrederea ei în propria atractivitate. Desigur, încrederea în tine poate fi dificil de obținut atunci când mulți oameni au opinii diferite despre ce este și ce nu este atractiv. Cu toate acestea, a te simți atractiv… este atractiv în sine.

Nu numai că arată că sunteți o potențială parteneră interesantă, dar vă arată și că meritați relații fericite și sănătoase. Acesta este motivul pentru care să te simți atractivă este unul dintre cele mai importante atuuri ale unor întâlniri romantice. Studiile au arătat că femeile care se simt atractive sunt mai susceptibile de a fi văzute drept atrăgătoare de sexul opus. Cât de atractiv te simți influențează în mod direct și ceea ce la rândul tău găsești atrăgător. Astfel, încrederea în tine te ajută deseori să găsești un partener mult mai compatibil.

Citește aici articolul integral: „De ce avem nevoie de intimitatea emoțională în cuplu”

Aspectul matur

Este deseori frustrant și enervant să îți vezi firele de păr albe și brusc crezi că arăți bătrână… Dar, surpriză surpriză! Potrivit unor studii, bărbaților le place, de fapt, aspectul matur al unei femei. Se pare că bărbații care au mame mai în vârstă (peste 30 de ani) au mai multe șanse să aleagă o femeie matură și puțin mai în vârstă pentru o relație pe termen lung.

Femeile mature tind, de asemenea, să aibă trăsături de personalitate mai atractive, care apar odată cu vârsta înaintată. Au mai puține sentimente de rușine irațională, frică sau nesiguranțe. Acest lucru poate semnala o relație mai stabilă. Cu toate acestea, pentru relațiile de scurtă durată, ce apreciază un bărbat la o femeie este …tinerețea.

Instinctul de maternitate

Comportamentul uman este întotdeauna influențat de nevoia noastră de a procrea.

Majoritatea femeilor tind să aibă un instinct de maternitate, ceea ce înseamnă că sunt atrase în mod natural să se joace cu copiii, să aibă grijă de ei și, bineînțeles, să devină mame. Dragostea și abilitatea de a îngriji copii sunt deseori înscrise în creierul unei femei, astfel încât femeilor le este mai ușor să aibă grijă de bebeluși și copii decât bărbaților.

Deoarece, în general, bărbaților le place tot ceea ce îi semnalează o mamă sănătoasă pentru copiii lor (ah, natura!), comportamentul matern poate fi, de asemenea, foarte atractiv pentru mulți bărbați. De fapt, ce apreciază un bărbat la o femeie este și căldura maternă.

Este important să știi ce vrei de la o relație. Înainte de a putea atrage partenerul visat, poate vrei să examinezi ce fel de trăsături sunt atractive pentru tine și ce tipuri de relații te fac să te simțiți cel mai bine. Un terapeut te poate ajuta în acest sens. Când vrei să știi ce trăsături sunt cele mai atractive pentru tine și pentru alții și să te aliniezi la acele trăsături atractive, pentru relații sănătoase și de durată, psihoterapia te poate ghida în descoperirea lor.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare