Rejuvenarea vaginală, o intervenție pentru orice vârstă: „Cea mai în vârstă pacientă are 70 de ani”

Rejuvenarea vaginală, intervenția cerută de tot mai multe femei: „Cea mai în vârstă pacientă are 70 de ani”

Rejuvenarea vaginală, una din tehnicile chirurgicale estetice ale organelor genitale feminine, începe să fie din ce în ce mai dorită de românce. Atât tinerele de 20 de ani, cât și doamne de 70 de ani își doresc ca zona lor intimă să arate bine și să funcționeze perfect.

Există și tehnici minim invazive care reîntineresc organele genitale ale doamnelor sau intensifică plăcerea, fără să fie nevoie de tăieturi și anestezie.

Dr. Daniela Diveică: „Cea mai în vârstă pacientă tratată pentru rejuvenare vaginală are 70 de ani

Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică ne-a dezvăluit ce presupun intervențiile pentru rejuvenare vaginală, cât de complicate sunt și cui se adresează.

Smartliving: Nu se vorbește foarte mult despre chirurgia organelor genitale feminine, în România, însă, din câte am înțeles e din ce în ce mai cerută de către doamne. Așa este? Aveți multe paciente care cer acest gen de intervenții?

Dr. Daniela Diveică – Chirurg Estetician: Acesta este un moment în care mă laud și sunt sinceră în același timp. Cererea și orientarea femeilor spre acest gen de intervenții crește de la an la an. Comparativ cu anul trecut, cabinetul înregistrează o rată a intervențiilor intime cu 50%. Este un număr neașteptat și mă bucură în aceeași măsură.

Smartliving: De când au început să devină aceste intervenții mai populare și la noi în țară?

Dr. Daniela Diveică: Prima labioplastie din istorie datează din 1983 sub denumirea de “Tehnica pană” – cum era denumită la momentul respectiv și este procedura de pionierat, însă practica operațiilor estetice genitale a progresat exponențial, atât ca eficiență, cât și ca precizie. Intervenția a devenit populară în urmă cu aproximativ 4- 5 ani în cabinetul meu.

Smartliving: Care e profilul pacientei? Sunt doamne la menopauză care vor o rejuvenare vaginală sau sunt și tinere care vor să facă niște corecții de ordin estetic?

Dr. Daniela Diveică: Nu există un anume profil. Oamenii sunt diferiți și au nevoi diferite și trebuie să iei în calcul fiecare aspect pentru ca pacientul să fie mulțumit. Cartea de vizită a unui medic este starea de bine a pacientului și mulțumirea acestuia.

Rejuvenarea vaginală la 70 de ani

Pacientele recurg la această intervenție din mai multe motive: labiile mici pot fi hipertrofiate constituțional, fără a avea vreo problemă de sănătate sau a născut, dar uneori alungirea labiilor poate apărea postpartum sau în urma unor tratamente hormonale.

Smartliving: Care e cea mai tânără și cea mai în vârstă pacientă pe care ați avut-o?

Dr. Daniela Diveică: Pacientele mele au vârste cuprinse între 18 ani și 70. Așa cum am mai spus, suntem diferiți și avem nevoie diferite.

Smartliving: Ce probleme rezolvă aceste intervenții? Probleme de ordin estetic, probleme de sănătate sau intensificarea plăcerii sexuale?

Dr. Daniela Diveică: Intervenția rezolvă două mari probleme: funcțional și estetic. Când spunem funcțional, ne referim la disconfort în timpul activităților fizice sau a contactului intim sau la anumite tipuri de îmbrăcăminte, spre exemplu costumul de baie sau îmbrăcămintea de sport, ori dificultăți în întreținerea igienei personale. Și estetic ne referim la aspectul acestora care nu oferă o încredere în propria persoană.

Smartliving: Ce presupune, mai exact, intervenția la nivelul organelor genitale feminine?

Dr. Daniela Diveică: Fiind o operație chirurgicală, ne referim încă de la început la excizare țesutului în exces și remodelarea zonei.

Deși, nu există o mărime normala, femeile se consideră mulțumite atunci când labiile mici nu depășesc labiile mari, externe. Practic, prin micșorarea excesului de țesut /piele al labiilor, astfel încat labia internă să nu mai depășească labia externă, rezultă un aspect mai tineresc care conferă un plus substanțial de încredere în propria feminitate.

Labioplastia întinerește aspectul zonei intime

Chiar dacă nu este la fel de frecventă precum corecția labiilor mici, operația estetică a labiilor mari face parte din estetica intimă obișnuita, așa-numita “rejuvenare initimă”.

Aici avem două situații cu care femeile se pot confrunta, în egală măsură: prin pierderea volumului natural, odată cu vârsta, labiile mari au un aspect căzut și se dorește a fi remediat sau, din contră, acestea au volum prea mare, sunt prea proeminente și se văd inestetic prin îmbracăminte mulată.

Smartliving: Ce se întâmplă după operație? E nevoie de o perioadă de recuperare lungă? 

Dr. Daniela Diveică: Vindecarea se realizează în 3-4 săptămâni și necesită o igienă foarte atentă a suturilor. Durerea postoperatorie este de intensitate mică și se combate cu antalgice.

Singurele restricții vor fi cele care țin de activitatea sexuală (repaus timp de 4 săptămâni) sau de efortul fizic, deoarece există risc de dehiscență (desfacere) a suturilor.

Smartliving: Este o operație care implică riscuri majore?

Dr. Daniela Diveică: Fiind o intervenție chirurgicală, riscurile pot apărea oricând, însă este o operație ușoară. Micile sângerări sau tumefieri sunt cel mai des întâlnite.

Smartliving.ro: Din câte am observat, în ultimul timp, aproape orice problemă de ordin estetic poate fi rezolvată prin tehnici minim invasive, fără bisturiu. E și cazul intervențiilor la nivelul organelor genitale feminine?

Dr. Daniela Diveică: Și în cazul intervențiilor minim invazive vorbim de o plajă vastă. Aici amintesc: rejuvenarea vaginală cu ajutorul laserului, unde ședințele se fac fără anestezie fiind total nedureros și se repetă la fiecare lună timp de minim 3 ședințe. Prin acțiunea blândă asupra mucoasei vaginale, laserul stimulează producția de colagen, îmbunătățind funcționalitatea zonei tratate și restaurând echilibrul trofic al mucoasei membranei vaginale.

Rejuvenarea vaginală prin terapia vampir

Un alt tratament de menționat este augmentarea punctului G cu acid hialuronic. Procedura se face o dată pe an, dar cu rezultate spectaculoase.

Iar pentru o rejuvenare vaginală totală recomand tratamentul cu plasmă proprie îmbogaţită cu trombocite (PRP), așa-numita “terapie vampir.” Această terapie presupune recoltarea unei cantități mici de sânge propriu care după prelucrare se injectează în zona pe care vrem să o reîntinerim.

Smartliving: Ce vă spun pacientele după ce recurg la aceste intervenții, sunt mai mulțumite, mai împlinite?

Dr. Daniela Diveică: Da, acesta este și scopul și dorința, atât a mea, cât și a pacientei. Psihic este evident că încrederea în propria persoană crește exponențial. Cărei persoane nu i-ar plăcea să se știe perfectă din punctul de vedere al aspectului fizic?

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare