10 calități masculine atrăgătoare pentru femei %

10 calități masculine atrăgătoare pentru femei

Majoritatea bărbaților se plâng că pur și simplu nu înțeleg ce caută femeile la un bărbat. Știința atracției este greu de prezis, arată cercetările. Sigur, sex-appeal-ul este despre aspectul frumos și o conexiune emoțională, dar există atât o fiziologie, cât și o psihologie a atracției, explică Tina B. Tessina, PhD, psihoterapeut și autoarea cărții „The Unofficial Guide to Dating Again”. Fiziologia este ceea ce numim „chimie” și poate fi foarte înșelătoare. Prin urmare, putem avea chimie și cu un criminal în serie. Așadar, iată câteva calități masculine atrăgătoare pentru femei.

Calități masculine mereu atrăgătoare

Cercetările ne spun că bărbații sunt îngrijorați să fie aleși în funcție de atractivitatea fizică, deoarece sunt mai predispuși să judece femeile după același standard. Dar, deși aspectul este într-adevăr important pentru femei, ele de obicei își bazează selecția partenerului pe factori mai contextuali. Exemple surprinzătoare includ disponibilitatea concurenței și estimările femeilor cu privire la propria lor atractivitate.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că există destule calități principale la un bărbat care îi fac mai atractivi pentru sexul opus. Calități masculine atrăgătoare pentru femei rămân fidelitatea și încrederea, simțul umorului, capacitatea de a asculta și simțul stilului.

Pentru o femeie, să poată avea încredere într-un bărbat extrem de important. La fel și să știe că un bărbat îi va spune adevărul. Comunicarea și încrederea sunt două dintre componentele de bază care… fac sau rup relațiile.

Citește și articolul: „Ce apreciază un bărbat la o femeie? Iată 12 trăsături identificate de psihologi”

1. Independența emoțională

Când vorbim despre calități masculine atrăgătoare pentru femei, vom situa independența emoțională pe un loc principal. Un bărbat care nu este dependent de dragostea altcuiva, un bărbat care nu cerșește pentru validare, care este independent, este ceea ce femeile găsesc cel mai atrăgător. Independent, în acest caz, nu ne vorbește doar despre independența financiară, ci și despre independența emoțională. Care, de altfel, nu trebuie confundată cu indisponibilitatea.

Citește aici articolul integral: „Cum știi dacă și tu ești indisponibil emoțional”

Iată câteva validări care tind să îndepărteze o femeie: „Spune-mi că sunt frumos; Spune-mi că sunt talentat; Spune-mi că am potențial”. Zona de nesiguranță nu este niciodată atrăgătoare, pentru niciunul dintre sexe, iar în timp ce astfel de validări, precum cele menționate, sunt sănătoase și recomandate într-un cuplu, vânarea lor este neatrăgătoare.

Practic, un bărbat cu astfel de solicitări caută pe cineva prin care să-și poată îndeplini nevoia emoțională neautentică. Dependența emoțională este neatractivă pentru că plasează un bărbat în zona unei vulnerabilități neasumate. Mai mult, nevoia exagerată de a fi văzut în detrimentul celuilalt este ucigașul numărul unu al atracției.

2. Capacitate de a se bucura de prezent

La cât de ocupați suntem și cât de conectați suntem în mediul virtual, printre acele calități masculine atrăgătoare pentru femei includem inițiativa unui bărbat de a-și lăsa telefonul jos, a închide televizorul și computerul, pentru a fi prezent cu tine.

Este plăcut să te poți conecta cu cel de lângă tine, fără distractori, beneficiind de atenție nedisimulată. Cu această ocazie, femeile își pot spune cu ușurință că ele contează pentru acel bărbat și automat ei devin mai interesanțo pentru acestea.

Accesibilitatea este atractivă! Aceasta nu este o reasigurare favorizantă pentru a vă face să vă simțiți mai bine în ceea ce vă privește – este un fapt științific. Studiile au arătat că, deși femeile sunt atrase de bărbați frumoși atunci când vine vorba de o aventură pe termen scurt, ele vor căuta bărbați disponibili și accesibili pentru o relație semnificativă.

3. Generozitatea învinge

Dacă sunteți în căutarea unei relații pe termen lung, cercetările au arătat, în mod destul de nesurprinzător, că femeile sunt atrase de un bărbat care este generos și altruist față de cineva care este la polul opus.

În plus, generozitatea determină femeile să se simtă mult mai în siguranță, în sensul că preocuparea de a-și asigura necesitățile vitale nu mai reprezintă o preocupare îngrijorătoare.

4. Un om care ne susține visele și obiectivele

Calități masculine atrăgătoare pentru femei? Cu certitudine un bărbat care ne susține, ne încurajează și alături de care putem crește și evolua.

A fi cu cineva care crede în tine și în potențialul tău (și a oferi aceeași sustinere), va crea o dinamică sănătoasă în relația ta. Există mai puțină tensiune și mai puțină negativitate datorită modului în care credeți unul în celălalt.

Un bărbat care este responsabil pentru viața lui este responsabil și pentru partenera sa de viață. O femeie detectează această calitate la un bărbat din comportamentul său zilnic. În plus, responsabilitatea de sine oferă respect de sine, o imagine de sine mai bună și satisfacție crescută. Aceste calități denotă încredere în sine și curaj.

5. Un bărbat în vârstă este un bărbat mai atrăgător

Denumit „efectul George Clooney” de către cercetători, acesta spune că femeile sunt atrase de „bărbatul în vârstă”, deoarece tinde să aibă mai multe resurse, permițându-i să fie mai stabil, atât profesional, cât și financiar. Deși acest lucru poate fi și la îndemâna bărbaților mai tineri, cei mai în vârstă au un istoric prin care își pot demonstra abilitățile.

Îți recomandăm și articolul: „Nu am avut nicio relație cu un bărbat complet disponibil – fie erau căsătoriți, fie în alte relații”. Cum remediem teama de abandon

6. Simțul umorului

Văzut ca un semn al inteligenței, un bun simț al umorului se numără printre calitățile masculine atrăgătoare pentru femei. Femeile devin interesate de un bărbat care poate râde și le face să râdă.

Mai mult, femeile găsesc bărbații care au un bun simț al umorului mult mai atrăgători din punct de vedere fizic decât bărbații care nu râd prea mult. Acesta este motivul pentru care bărbații care spun multe povești amuzante pot fi considerați fizic mai atractivi chiar în comparație cu cei fizic atractivi, dar fără simțul umorului.

7. Un bărbat ambițios și determinat

Un bărbat care are capacitatea de a se lupta pentru ceea ce își dorește devine admirat de femei. Ambiția este una dintre acele calități masculine atrăgătoare pentru femei.

Nu vorbim aici despre ambiția care presupune doborârea altora pentru a te construi tu, cidespre a munci din greu pentru a obține ceea ce îți dorești și a-i sprijini și încuraja și pe alții să facă același lucru.

Un bărbat fără scop și obiective trăiește ca și cum ar fi în derivă. Acest lucru este foarte neatractiv, deoarece creierul primordial al femeilor caută securitatea și promisiunea unei vieți fericite și sănătoase alături de un partener.

8. Un bărbat atent și implicat în sarcinile casei

Unele femei găsesc bărbații atrăgători fizic atunci când fac lucruri care nu sunt considerate, în mod tradițional, masculine. Cercetătorii au descoperit că participarea la sarcinile casnice, dar și atenția pentru propria persoană au devenit calități masculine atrăgătoare pentru femei. Într-atât încât bărbații vor părea inclusiv mai atractivi fizic.

Rezultatele au arătat că bărbații care au participat la roluri deseori asumate în trecut de  femei într-un cadru domestic – cum ar fi gătitul, curățenia și creșterea copiilor – au fost adesea considerați mai atractivi din punct de vedere fizic de către acestea.

9. Iubitor de animale

Mitul popular a fost testat și verificat empiric, rezultând că bărbații cu câini sunt într-adevăr mai atractivi pentru femei! Cercetările arată că acest lucru face bărbații să pară persoane mai grijulii și sensibile. Putem doar să bănuim că și dacă au acasă pisicuțe, nu câini, efectul va fi cam același…

10. Bani, statut și mituri

Femeile sunt adesea stereotipate ca sunt interesate de „bărbați bogați” sau bărbați care au un anumit statut social. Deși nu este univeral valabilă această „teorie”, există numeroase dovezi care susțin această afirmație. De exemplu, un studiu din 2007 a constatat că femeile sunt mult mai predispuse să judece un bărbat în funcție de statutul și veniturile lui.

Acest lucru este susținut de un alt studiu de speed dating din 2013, care a constatat că femeile erau mai înclinate să se concentreze pe statutul social al bărbatului, decât pe aspectul fizic în timpul selecției partenerului. Femeile, cel mai probabil, s-au bazat pe aceste criterii atunci când li s-a cerut să ia în considerare partenerii pentru relații pe termen lung.

Pentru majoritatea, aceste rezultate nu vor fi chiar surprinzătoare. La urma urmei, accesul unui bărbat la resurse a fost întotdeauna direct legat de capacitatea lui de a asigura siguranța pe viitor unei femeie și copiilor lor. Cu toate acestea, limita de statut și resurse necesare va varia probabil drastic de la o femeie la alta.

Citește și articolul: „Ce trebuie să oferi într-o relație de cuplu?”

Putem concluziona că femeile iau în considerare aproape întotdeauna statutul social atunci când își evaluează potențialii parteneri, acest lucru demonstrând capacitatea bărbatului de a se îngriji de ea. Și, deși aspectul fizic joacă un rol între calitățile masculine atrăgătoare pentru femei, este mult mai interesant pentru femei în cazul unei aventuri pe termen scurt decât într-o relație pe termen lung.

În cele din urmă, putem presupune că bărbații care sunt amabili, cinstiți și care pot face o femeie să râdă au cel mai probabil succes. Așadar, astfel de calități tradiționale ar fi putut fi cheia a ceea ce își doresc femeile până la urmă.

Desigur, un bărbat care deține calitățile psihologice de asertivitate, independență emoțională, responsabilitate, având un scop clar și curaj sunt extrem de atractive. Totodată, nu strică niciodată nici să fie înalt…

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare