Punctul G poate fi augmentat pentru a crește satisfacția sexuală

Sex mai satisfăcător pentru femei: ce presupune mărirea punctului G, o procedură medicală tot mai solicitată

Mărirea punctului G e la mare căutare printre reprezentantele sexului feminin. Procedura durează doar 10 minute și are ca scop creșterea satisfacției sexuale. Efectele se mențin câteva luni.

Punctul G este numit după dr. Gräfenberg, un medic german care a descris pentru prima dată această zonă bogată în terminații nervoase și, prin urmare, sensibilă, de pe peretele interior frontal al vaginului feminin. Punctul G este situat la aproximativ 4-5 cm de intrarea vaginală, chiar în spatele osului pubian. Se crede că stimularea punctului G este responsabilă pentru orgasmul vaginal și ejacularea feminină.

Unde este punctul G

Punctul G este un pachet de terminații nervoase situate în vagin pe fața antero-inferioară, la o adâncime de aproximativ 5 centimetri. Numai că, la unele femei, aceste terminații sunt plate, ceea ce înseamnă că actul sexual nu este atât de satisfăcător pentru ele.

Citește aici ce ți se poate întâmpla dacă ești femeie și faci sex foarte rar sau deloc. Ce efecte are lipsa sexului.


„Augmentarea punctului G îmbunătățește contactul sexual. Practic, cu ajutorul acestei proceduri, mărim zona de sensibilitate în timpul activității sexuale, lucru ce conduce la un orgasm satisfăcător.“

Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică și estetică

„Când îmi pot relua viața sexuală?“

Augmentarea punctului G este o procedură simplă, realizată de către medicul estetician, pentru a construi și a evidenția punctul G. Acest lucru se face prin injectarea de colagen. Procedura se realizează destul de repede, în aproximativ 10 minute.

Citește și despre rejuvenarea vaginală, o altă intervenție intimă cerută de tot mai multe femei

„Printre întrebările pe care mi le adresează pacientele atunci când se programează la această procedură, se numără și «Când îmi pot relua viața sexuală?». Răspunsul este simplu: viața sexuală se poate relua în aceeași zi.“

Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică și estetică

Potrivit medicului estetician, în străinătate, augmentarea punctului G (G-Spot Enhancement) este o procedură care se efectuează frecvent, nemaifiind un subiect tabu. Femei de toate vârstele apelează la această procedură pentru mai multă sensibilitate, pentru o activitate sexuală satisfăcătoare. Procedura nu este una dificilă, iar beneficiile sunt imediate.

„Augmentarea punctului G restaurează și îmbunătățește orgasmul, restabilește totodată sănătatea sexuală, sensibilitatea în timpul actului sexual.“

Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică și estetică

Cât costă augmentarea punctului G

Prețul acestei proceduri pornește de la 500 de euro, iar durata efectelor variază de o persoană la alta. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor rezultatele vor dura între 8 și 18 luni, când se poate repeta procedura.

Ce este un orgasm, mai exact

Nu există o definiție singulară și acceptată pe scară largă a orgasmului, potrivit experților în sexologie. O definiție simplistă a orgasmului ar fi o eliberare plăcută a tensiunii sexuale.

Cunoscut și ca punct culminant, orgasmul este uneori definit ca a patra etapă a unui act sexual, cu stadii de anticipare, excitare și platou. Orgasmul este adesea marcat de o serie de senzații fizice, printre care:

 • eliberarea involuntară a tensiunii musculare,
 • serie de contracții musculare,
 • exprimarea verbală și auditivă a plăcerii,
 • creșterea frecvenței cardiace și a respirației.

Citește aici despre exercițiile Kegel, care fac minuni pentru femei și bărbați. Nu te fac să arăți bine, te fac să te simți bine.

Totuși, nu toată lumea experimentează sexul și orgasmul în același mod.

Multe persoane simt o varietate de tipuri diferite de orgasme, în funcție de părțile corpului stimulate. Majoritatea experților în sexologie sunt de acord că există o varietate de clasificări ale orgasmelor în funcție de durată, intensitate și calitate generală. Doar că e dificil de identificat tipul exact de orgasm în timp ce îl experimentezi.

Potrivit expertei americane în sexologie Searah Deysach, citate de Healthline.com, structurile anatomice care pot duce la orgasm sunt adesea interconectate și greu de distins.

„O persoană ar putea avea orgasm prin stimularea peretelui frontal al vaginului (punctul G) sau ar putea avea orgasm prin stimularea porțiunii externe a clitorisului, dar în cele din urmă aceste orgasme se produc toate în același loc. Știați că punctul G este, de fapt, locul în care picioarele clitoridiene «îmbrățișează» canalul vaginal“, precizează Searah Deysach.

Concluzia: nu orice orgasm se va simți la fel. Și atingerea diferitelor zone erogene poate duce la orgasme de calitate diferită.

Citește aici de ce apar problemele cu libidoul în cuplu și cum să echilibrăm balanța apetitului sexual.

Șase tipuri de orgasm, explicate

Dacă ești interesată să explorezi pe deplin potențialul de plăcere al corpului tău, ai putea încerca să stimulezi o gamă mai largă de părți ale corpului. Fiecare parte a corpului poate crea o senzație orgasmică specifică, deși vor exista unele variații de la o persoană la alta.

 1. Orgasm clitoridian: aceste orgasme se pot simți adesea ca niște furnicături de-a lungul pielii și în creier.
 2. Orgasm vaginal: acest tip de orgasm e mai profund și, de obicei, însoțit de pulsații ale pereților canalului vaginal. Când punctul G – un punct specific aflat la o adâncime de aproximativ 5 cm, pe interiorul peretelui vaginal frontal – este stimulat, poate duce la ejaculare.
 3. Orgasm anal: în timpul orgasmului anal, contracțiile musculare vor fi, în principal, în canalul anal și în jurul sfincterului anal. (Și nu în interiorul vaginului).
 4. Orgasm combinat: când vaginul și clitorisul sunt stimulate în același timp, tind să aibă ca rezultat un orgasm mai exploziv. Uneori, aceste orgasme combinate sunt însoțite de tremor al întregului corp.
 5. Orgasm erogen: stimularea zonelor erogene mai puțin cunoscute ale corpului (urechi, mameloane, gât, coate, genunchi etc.) poate provoca o eliberare plăcută. Unii oameni descriu orgasmul care urmează ca fiind mai extins la nivelul corpului, în comparație cu alte tipuri de orgasm.
 6. Orgasm convulsiv: după cum e denumit, acest tip de orgasm duce la convulsii repetate ale mușchilor planșeului pelvin foarte rapid. Aceste orgasme apar de obicei după o lungă acumulare de energie sexuală.  

Află din acest articol care e speranța de viață sexuală la bărbați: la ce să se aștepte în funcție de vârstă.

Ce este anorgasmia

„Anorgasmia este definită ca incapacitatea de a atinge orgasmul, în ciuda stimulării sexuale suficiente și este asociată cu o suferință personală, în consecință“, spune dr. Heather Jeffcoat, doctor în kinetoterapie, specializat în disfuncție sexuală, durere și incontinență urinară.

Un studiu din 2011 sugerează că cel puțin 5% până la 10% dintre femei experimentează anorgasmie la un moment dat. Incapacitatea de a avea orgasm se califică drept anorgasmie doar dacă este însoțită de sentimente de:
• frustrare;
• îndoială de sine;
• rușine;
• inadecvare;
• furie.

Există mai multe tipuri de anorgasmie:

 • Anorgasmie primară: se referă la experiența femeilor care nu au avut niciodată în viața lor orgasm, chiar și după o stimulare suficientă, și e mai des întâlnită la tinere, persoane cu puțină experiență sexuală și la cele crescute în medii represive din punct de vedere sexual.
 • Anorgasmie secundară: apare atunci când femeia în cauză obișnuia să ajungă la orgasm, dar nu mai reusește. Acest tip e mai frecvent după o naștere recentă, menopauză, intervenții chirurgicale ginecologice, agresiune sexuală, modificarea greutății corporale.
 • Anorgasmia situațională apare atunci când nu poți avea orgasm în timpul anumitor activități sexuale care nu oferă tipul de stimulare de care ai nevoie. De exemplu, sex anal. Unele cercetări arată că mai puțin de 19% din femei pot atinge punctul culminant numai prin penetrare.

Află de aici de ce apar durerile în timpul sexului și ce este de făcut.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare