Bungee Superfly, antrenamentul suspendat care-ți lucrează toți mușchii!

Bungee Superfly, un antrenament complex și distractiv. Arzi calorii în zbor

Oricine iubește sportul trebuie să încerce experiența Bungee Superfly! Nu se compară cu nimic din ce ai văzut, făcut și simțit până acum. Este un antrenament care-ți permite să te joci cu gravitația, să te distrezi și să-ți tonifici musculatura într-un mod inedit, în timp ce plutești.

Papa Abdoulaye Faye (Paf, pentru prieteni), presenter internațional și antrenor Fitness Scandinavia, de ani buni în România, a adus Bungee Superfly la noi în țară în martie 2019, tocmai din Amsterdam.

A văzut conceptul pe internet și i-a plăcut atât de mult, încât și-a zis că trebuie să facă asta cât mai curând. A sunat, s-a programat și s-a dus acolo să vadă cu ochii lui și să învețe.

Lucrurile s-au legat repede

După o săptămână de practică a fost ales să prezinte la cel mai mare târg de fitness din lume, de la Köln. După trei cursuri făcute la Amsterdam, în decembrie 2019 a devenit master trainer și în această disciplină. Acum, alți instructori învață de la el cum să practice și cum să predea Bungee Superfly. Anul trecut în toamnă a format prima generație de instructori, urmează a doua.

Paf, originar din Dakar, Senegal, este de altfel cunoscut și iubit pentru antrenamentele unice pe care le face, precum afro dance (antrenament aerobic pe ritmuri africane, cu mișcări din dansul african tribal și modern) sau stick workout (exerciții pentru postură și coloană, practicate cu ajutorul unui băț special).

Acum Papa Faye a venit cu ceva și mai captivant, fiind primul antrenor de Bungee Superfly din România.

Ce este Bungee Superfly. Un antrenament cu de toate

 „Bungee Superfly este un antrenament funcțional care combină cardio cu forță, rezistență musculară și anduranță. Ne ajută să avem agilitate, viteză, echilibru“, spune Paf. Bungee Superfly este potrivit pentru oricine, indiferent de condiția fizică și de greutatea corporală.

„Nu există limită de greutate. Fiecare coardă poate susține 10-12 kg, iar noi punem oricâte corzi avem nevoie. Echipamentul pe care îl avem, cel pe care îl luăm direct din Amsterdam, susține până la o tonă. Echipamentele care sunt pe piață, cele chinezești, susțin greutăți mult mai mici.“

E plăcut să sfidezi gravitația cu Bungee Superfly

Ca să practici Bungee Superfly ai nevoie de un costum special, care constă dintr-un ham și corzi elastice care se agață într-un punct înalt de cel puțin 2.5 metri de la sol. Astfel echipat, poți să plutești. „Produce o forță opusă de mișcare: dacă vrem să ne ducem înainte, ne trage înapoi, dacă vrem să ne ducem în față, ne trage în spate. Este practic o rezistență pusă la centrul tău de greutate“.

Bungee Superfly este un antrenament antigravitațional. Faci totul suspendat.

În sală sau afară

Antrenamentele se pot face și indoor și outdoor. Paf a fost inventiv și a reușit să ofere cursanților experiența Bungee Superfly și în mijlocul naturii, în maximum de siguranță. „Caut un copac zdravăn de care pot să leg elasticele și asta este tot. Nu contează că e vară sau iarnă. Oricum, chiar dacă e frig, sistemul cardiovascular se activează foarte bine și te încălzești imediat.“

În plus, este un antrenament ideal în pandemie, căci distanțarea este obligatorie. Se poate lucra cu maximum 10 persoane odată, pentru că fiecare are nevoie de un spațiu de 16 metri pătrați pentru a face mișcările în deplină libertate și fără niciun risc.

Sentimentul de libertate pe care ți-l oferă Bungee Superfly este unic.

Bungee Superfly creează bucurie. Și dependență

Clienții participă și sunt fascinați pentru că e ceva nou și cu totul deosebit de alte antrenamente. În plus, te ajută să te detașezi și îți dă o stare de bine, de bună-dispoziție.

„Lumea l-a perceput foarte bine. Nu am întâlnit până acum o persoană care a participat și nu a râs. Începi să râzi, te bucuri ca un copil care sare pe trambulină. Țopăiala e un exercițiu al fericirii.“

Papa faye, antrenor

Ajută multe persoane să treacă de frici

Când încerci Bungee Superfly pentru prima dată, vei vedea că te dezechilibrează. Dar pe măsură ce te acomodezi, capeți încredere în tine.

Te ajută, spre exemplu, dacă ai rău de înălțime. Sau dacă nu stai prea bine la capitolul forță musculară.

„Vezi că tu în mod normal nu poți face o flotare, dar cu bungee faci flotări pe degete. Îți depășești limitele pe care le ai. Îți dă încredere pentru că faci cu ajutorul lui ceea ce nu puteai să faci înainte, iar ceea ce puteai să faci, vei face mai bine“, explică Paf.

Papa Faye, antrenor

Pentru cine este bun Bungee Superfly

Oricine poate să folosească Bungee Superfly în scopuri diferite. Tot ce înseamnă mișcare poate fi practicat fără probleme: mers, alergare, combat, sprint, dans, parașutism, yoga, body building – bungee vine în completarea acestor activități. „Orice mișcare pe care omul o face pe pământ și în aer se poate face și îmbunătăți cu bungee. Ajută la perfecționarea execuției.“

Poate fi adaptat la nivelul de antrenament – crești sau scazi rezistența astfel încât să obții ce-ți dorești.

Cu Bungee Superfly îți poți îmbunătăți execuția mișcărilor de combat, posturile yoga și nu numai.

Topește kilogramele!

Un antrenament de Bungee Superfly durează cam 45 de minute. Poate că nu pare, dar este un antrenament dificil, solicitant, foarte indicat și pentru persoanele care vor să slăbească. Poți să arzi mai multe sau mai puține calorii, în funcție de greutatea ta corporală și de intensitatea antrenamentului. Topești cam 500 de calorii într-un antrenament de intensitate moderată.

Ideal pentru articulații

„Durerile pe care le avem din cauza greutății pe care o suportă articulațiile nu apar în timpul acestui tip de antrenament – Bungee Superfly amortizează presiunea pentru că lucrează contra gravitației. De aceea, persoanele care au probleme cu greutatea pot face mișcare mult mai ușor astfel, fără să se chinuie. Și pentru oamenii care au probleme motorii, un handicap al membrelor inferioare sau accidentări diverse este o variantă bună.“

Papa Faye, antrenor

Ajută și pentru postură. Zona abdomenului și zona lombară trebuie să fie mereu active ca să avem echilibru când executăm exercițiile.

Poți practica Bungee Superfly în București, la FS Studio (fitness-scandinavia.ro), săptămânal. Prețul unei ședințe este de 35 de lei, dar îți poți face abonament. O decizie excelentă la început de an, dacă ți-ai propus să faci mai mult sport.

Bungee Supefly urmează să apară și în Brașov și probabil la Cluj.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare