Relația de cuplu la festival: distracția împreună aduce prospețime

Psiholog: „Participarea la festivaluri, dansul, muzica bună pot aduce bucurie și distracție în relație“

Sinceritate în comunicare, stabilitate și satisfacție sunt trei „S“-uri esențiale pentru o relație de cuplu armonioasă și sănătoasă. Dar și „D“, de la distracție împreună, are un rol important și „poate aduce prospețime și bucurie în relație“, spune psihoterapeutul de cuplu Oana Nicolau.

E greu să enumeri „ingredientele“ unei relații de cuplu fericite și cu o dinamică sănătoasă, pentru că suntem diferiți și la fel sunt și relațiile noastre. Totuși, „comunicarea deschisă și sinceră între parteneri este esențială. (…) Încrederea reciprocă joacă un rol crucial. Să ai încredere în partener și să ai încredere în tine însuți în relația respectivă este esențial pentru stabilitate și satisfacție. În plus, respectul reciproc și susținerea în atingerea obiectivelor personale și comune sunt factori importanți. Nu în ultimul rând, adaptabilitatea și flexibilitatea în fața schimbărilor și conflictelor pot ajuta la menținerea unui cuplu fericit“, subliniază Oana Nicolau, psihoterapeut de cuplu, co-fondator al Clinicii Oana Nicolau, parte a Rețelei de Sănătate REGINA MARIA, care este partener al festivalului UNTOLD de anul acesta (3-6 august 2023).

De ce să mergeți împreună la festival

Timp doar în doi în natură, în bucătărie sau practicând sporturi care vă plac amândurora, timp împreună cu prietenii sau între oameni pe care nu-i cunoașteți, în cluburi sau la festivaluri – toate acestea sunt activități care contribuie la o puternică legătură emoțională și creează amintiri plăcute împreună.

„Distracția are un rol important în destinderea ambilor parteneri și poate aduce prospețime și bucurie în relație. Este important să ne amintim că distracția sănătoasă poate fi o modalitate de a ne conecta emoțional și de a scădea nivelul de stres. Cu toate acestea, este important să găsim un echilibru și să ne asigurăm că distracția nu devine o distragere de la relație sau o modalitate de a evita problemele reale. Comunicarea deschisă și respectul reciproc sunt cheia pentru a găsi acest echilibru.“

Oana Nicolau, psihoterapeut de cuplu

Primul punct de prim ajutor emoțional dintr-un festival

Pe lângă distracție, anul acesta la UNTOLD putem beneficia și de discuții cu psihoterapeuți cu experiență despre orice subiect legat de sănătatea emoțională, inclusiv de relația de cuplu.

„În 2023 este timpul să lăsăm rușinea de a merge la terapie deoparte. (…) E important să învățăm să ne recunoaștem stările și să nu le mai ținem ascunse, ci să le exprimăm sănătos și să le transformăm în ceva constructiv pentru noi”, spune Oana Nicolau.

De altfel, inițiativa Regina Maria și UNTOLD este prima de acest gen din România. Practic, pe parcursul celor patru zile de festival, Regina Maria pune la dispoziția participanților un spațiu sigur și confidențial pentru discuții despre sănătatea emoțională, într-o zonă care va replica experiența unui cabinet de psihoterapie.

Mai mult decât atât, kinetoterapeuții din cadrul  Kinetic Sport & Medicine sunt pregătiți să le explice participanților impactul problemelor emoționale, precum furia, anxietatea, stresul asupra organismului și să îi învățe exerciții ușoare pentru detensionarea zonelor corpului în care se reflectă stările psihoemoționale.

Sesiunile de discuție cu psihoterapeuții vor avea loc în fiecare zi de festival, între orele 16.00 și 20.00. Orice participant al festivalului va putea beneficia de aceste sesiuni de consiliere și sprijin emoțional, oferite gratuit de Rețeaua REGINA MARIA.

Pe lângă cabinetele de sănătate emoțională, partenerul de sănătate al festivalului va oferi participanților anul acesta o serie de activități menite să contribuie la starea de bine, atât a corpului cât și a minții. Astfel, în zona dedicată REGINA MARIA vor fi oferite cocktailuri sănătoase obținute din sucuri și siropuri naturale, aprobate de medici nutriționiști, zone de rehidratare și premii sănătoase precum vouchere cu reduceri la ședințe și abonamente de psihoterapie, ședințe cu specialiști în kinetoterapie sau vouchere pentru testarea nivelului de Vitamina D din corp. Printre premiile oferite se numără și un abonament săptămânal la psihoterapie în cadrul Clinicilor Oana Nicolau pentru un an de zile, până la următoarea ediție UNTOLD.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare