ReFericirea 2 îți aduce specialiștii care te ajută să fii bine cu tine

Experți în psihoterapie, somnologie, nutriție, dermatologie vin la evenimentul ReFericirea, ediția a doua. Soluții concrete ca să fii bine cu tine

Somn. Dietă. Imagine de sine. Starea de spirit. Evenimentul ReFericirea, ediția a doua, îți aduce specialiști care îți vor oferi soluții concrete pentru starea de bine, cu care vei putea discuta față în față.

Simți că nu îți găsești locul. Poate ai în jurul tău oameni pe care îi simți nepotriviți. Nu mănânci tocmai OK. Te uiți în oglindă și vezi pe chip urme ale provocărilor de zi cu zi din familie, de la birou, din trafic. Nici nu dormi suficient și dimineața îți găsești greu puterea de a începe o nouă zi.

Conferința ReFericirea – ediția a II-a – aduce în fața ta cinci specialiști de top care îți vor oferi informații utile despre cum poți să faci mai ușor față provocărilor de zi cu zi. Vei primi sfaturi pe care le vei putea aplica cu ușurință astfel încât să-ți regăsești echilibrul emoțional și să fii bine cu tine.

Atingem în cele șase ore de conferință temele cele mai importante pentru starea de spirit: somn, dietă, probleme emoționale, dar și modul în care toate acestea se reflectă pe chip. Cei cinci specialiști au ani de interacțiune cu pacienții, experiență ce le permite să aibă o abordare complexă asupra domeniilor în care activează.

Conferința ReFericirea, ediția a II-a, organizată de Smart Living, are loc pe 13 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie, strada Ion Ghica 4 (zona Universitate). Evenimentul este împărțit în 4 paneluri, fiecare aducând pe scenă specialiști cu experiență în domeniilor lor de activitate. Vor fi gata să îți răspundă la întrebări pentru a-ți oferi soluții practice, ușor de aplicat în viața de zi cu zi. Partenerii noștri au pregătit surprize, cadouri și o tombolă cu premii atractive. Biletele pot fi achiziționate de AICI.

Speakeri la conferința ReFericirea, ediția a II-a

Iulia Barca este psihoterapeut cu formare în psihoterapia cognitiv-comportamentală și are specializare în metoda de lucru Compassionate Inquiry dezvoltată de Gabor Mate. 

Dr. Iulia Roșu (Panțuru) este medic specialist dermatologie și estetică medicală, a participat la mai multe congrese naționale și internaționale și a urmat numeroase cursuri, traininguri, workshopuri în diverse subdomenii ale dermatologiei, atât clinice, cât și chirurgicale și estetice. Crede în conceptul Beautiful aging, în îmbătrânirea frumoasă, grațioasă, care să ne permită să ne păstrăm frumusețea și unicitatea naturale în fiecare etapă a vieții noastre.

Dr. Ruxandra Pleșea este medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, implicată în Proiectul Nutrigenetica: “Nutriția personalizată în funcție de profilul genetic”, cu o multitudine de studii în țară și în străinătate în domeniul nutriției, diabetului, terapiilor antiaging.

Dr. Oana Deleanu este pneumolog certificat în somnologie și co-fondator al Clinicii Somnolog și al Asociației Profesioniștilor din Somnologie. Este membră în mai multe board-uri ale European Sleep Research Society, membru al Executive Committee, a fost speaker la conferințe de specialitate din Europa și SUA.

Doina Zamfirescu este psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental, atestat în hipnoză clinică și terapie eriksoniană, membru în Colegiul Psihologilor din România, și face echipă cu dr. Oana Deleanu, în cadrul Clinicii Somnolog, pentru tratarea pacienților cu probleme de somn.

  • Locul de desfășurare: Palatul Camerei de Comerț și Industrie, Sala de Bal (etaj 3), strada Ion Ghica. nr. 4, București (zona Universitate)
  • Preț bilet: 50 lei. Biletele se pot achiziționa de aici.

Agenda evenimentului

10.00-10.30 – Welcome coffee

10.30-12.00 – Cum  știi că ai fost sau ești neglijat emoțional. Despre nevoi emoționale, copilul interior și o formă de abuz subtil: neglijarea emoțională (Iulia Barca, psiholog)

12.00-12.15 – Coffee break

12.15-13.00 – Mâncare pentru suflet. Despre legătura dintre nevoile nutriționale și echilibrul psiho-emoțional, cu accent pe nutrigenetică. Modul în care alimentația și stilul de viață ne pot scădea vârsta biologică (Dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice)

13.00-13.45—Efectele stresului asupra pielii tale. Cum să faci ca problemele de zi cu zi să nu lase urme pe tenul tău (Dr. Iulia Roșu Panțuru, medic dermatolog)

13.45-14.00 – Break

14.00-15.45—Epidemia  de nesomn. Care sunt sabotorii somnului odihnitor? Explicăm de ce e important nu doar să dormim un anumit interval de timp, ci și să visăm. Soluții concrete și sprijin real celor care au probleme cu somnul. (Dr. Oana Deleanu, pneumolog specializat în somnologie și psiholog Doina Zamfirescu, cu specializare în problemele somnului – Clinica Somnolog)

15.45-16.00 – Tombolă

Parteneri

Partener principal: Aqua Carpatica, Synevo

Parteneri: Medicum, Manhae, Opalescence, Niavis, Vedra, Venim.ro

Cu sprijinul: deLonghi, Thermomix

Sala plină la prima ediție a evenimentului ReFericirea

Evenimentul #ReFericirea, organizat de SmartLiving.ro, s-a născut din dorința echipei noastre de a aduce mai aproape de public experți care sunt nu doar buni profesioniști, ci și specialiști empatici, cu mesaje clare și bine susținute științific, din domeniile cele mai importante ale stilului de viață sănătos.

Fericirea e ca o combinație unică de ingrediente, poate să aibă gusturi diferite, forme diferite, trăiri diferite… Este important ca ceea ce simți tu să fie propria ta fericire, nu cum ți-o spune cineva, cum a trăit-o altcineva, refericirea e despre a-ți rescrie tu fericirea.

Yolanda Crețescu, psihoterapeut, la prima ediție ReFericirea

Practic, refericirea înseamnă totodată redescoperirea sinelui, redescoperirea acelor lucruri care chiar ne produc bucurie și renunțarea la a ne condiționa fericirea de anumite momente din viața noastră, cum adesea facem. Emoția e deja în noi și depinde de noi să o găsim și să o explorăm. În momentul în care venim la un astfel de eveniment, știm că vom obține de acolo ceva care, adus în interiorul nostru, ne va conecta cu starea pe care o căutăm. Vor fi niște tehnici, niște exerciții, niște informații utile – e un foarte bun început și e minunat că oamenii își doresc să fie mai bine.

Iulia Barca, psihoterapeut, la prima ediție ReFericirea

Prima ediție, organizată în preajma Zilei Internaționale a Fericirii, a adus împreună patru specialiști și 150 de participanți în sala mare de la ARCUB, în București. Iată în clipul video de mai jos un rezumat al evenimentului din 2023:

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare