VIDEO 34 de ani de viață și mulți ani de depresie

Ioana Pelehatăi a fost diagnosticată cu depresie și anxietate generalizată. Două diagnostice cu care trăiește zi de zi. Ascultând-o, te convingi că nu e sfârșitul lumii dacă te confrunți cu dezechilibre emoționale, dar și că, ignorate, te pot face să trăiești un calvar. Cuvintele ei – adunate în clipul de mai jos – prezintă viața cu depresie exact așa cum e.

Ioana are 34 de ani și a făcut, până acum, peste patru ani de psihoterapie. A început cu terapia cognitiv-comportamentală, după care a trecut la analiză tranzacțională. Mai târziu, a decis să meargă și la psihiatru. Deși, la început, s-a simțit inconfortabil cu ideea de a merge la psihiatru, acum apreciază beneficiile tratamentului.

Spune că e extrem de important să alegi terapeutul potrivit și, dacă e cazul, psihiatrul potrivit. Mai spune și că e important să afli poveștile de viață ale altora ca tine.

Când trăiești cu o tulburare afectivă, ajutorul principal vine de la terapeut și, atunci când e nevoie, de la psihiatru. Dar acesta nu este singurul ajutor de care poți beneficia. E important și sprijinul pe care îl simți când oameni ca tine, care au trecut sau trec prin dezechilibre emoționale, acceptă să vorbească despre ele.

Spunându-ți povestea sau aflând poveștile unor oameni la fel ca tine, te simți mai puțin singur în fața celor „normali”, nu te mai simți un ciudat, descoperi noi tipuri de terapie, afli care au fost momentele lor cele mai dificile și ce soluții au găsit. Te simți ascultat, auzit și acceptat.   

Pe Smartliving.ro adunăm aceste povești și creăm un spațiu de dialog, în care vorbim liber despre problemele noastre de sănătate psihică și emoțională.

Acest spațiu nu ține loc de terapie, dar e un spațiu în care poți învăța din experiențele altora și poți da mai departe din experiența ta. Cum face Ioana.

Credeai că ești singurul care se simte așa? Nu ești. Spune-ne povestea ta.

SPUNE-ȚI POVESTEA »
Căutare
Urmărește-ne și pe Facebook