Spune-ne povestea ta! - SmartLiving

Spune-ne povestea ta!

Orice luptă e mai ușoară în doi. Orice bucurie e mai mare când o împărtășești. Orice reușită merită povestită. Orice înfrângere e o lecție care poate fi de ajutor. Orice boală e mai ușor de dus când nu ești singur.
Dacă ai trecut printr-o experiență care ți-a afectat starea de sănătate fizică sau emoțională, te invităm să ne-o povestești. Pentru că, cel mai probabil, cineva din lumea asta trece prin ceva similar și are nevoie să știe că nu e singur, că nu numai lui i se întâmplă, că nu e unicul care se confruntă cu o astfel de problemă.
E greu să fii bolnav. E greu ca un om pe care îl iubești să fie bolnav. E greu să ai o problemă emoțională și să te simți neînțeles, diferit, neajutorat, altfel. Gheara care îți strânge sufletul și neîntreruptele gânduri care îți sufocă mintea sunt, câteodată, chiar mai greu de dus decât durerile fizice. Ajungi să simți că greutățile astea nu o să se termine niciodată. Disperarea, deznădejdea, frica și spaima te țin prizoniere neîncetat și toate vorbele încurajoatoare pe care ți le spun cei din jur nu sunt suficiente… „O să fie bine!”, „Rezistă!”, „Hai că o să treacă!”, „Nu e mare lucru!”, „Nu-ți fie teamă!”, „O să se rezolve!”… Mai mult decât atât, însă, ai nevoie să auzi ce are de zis cineva care trece sau a trecut prin ce treci tu acum. Cineva care poate să-ți spună adevărul, cineva care a fost acolo. Ai nevoie să auzi, sincer, ce a simțit cineva aflat într-o situație asemănătoare. I-a fost și lui frică? A simțit un nod în gât? Visa că moare? Îl dureau picioarele deși avea o afecțiune la mâini? Voia să fie lăsat în pace deși în același timp era terorizat de gândul abandonului? I se părea că medicamentele nu își fac efectul?  E important să afli povestea bolii cu care te confrunți și de la un pacient, nu doar de la un doctor. Împreună cu tine și cu medicii și specialiștii cu care colaborăm încercăm să punem împreună ambele perspective – a pacientului și a doctorului – pentru că doar așa povestea va fi completă. O boală înseamnă și foarte multe emoții, nu numai diagnostic.

Și, mai mult de atât, spune-ne povestea ta chiar dacă nu e o poveste despre o boală. Poate ai făcut un experiment culinar și ai renunțat la zahăr. Nu, nu e așa ușor cum crede lumea! Poate ai început să alergi de patru ori pe săptămână. Nu, nu e așa ușor cum crede lumea! Poate te-ai dus la terapie și ai descoperit că niște momente din copilărie ascunse sub preșul uitării sunt cauzele neliniștii din prezent. Nu, nu e așa ușor cum crede lumea! Lumea, însă, are nevoie să îi arăți că se poate! Că nimic nu e simplu și că nimic nu e imposibil. Că se poate supraviețui cancerului, se poate trăi cu o tumoră pe creier, se poate trăi cu tulburare bipolară, se poate depăși depresia, se poate trăi fără sare, se poate trăi după ce ai fost internat într-un spital psihiatric, se poate, de fapt, trăi mai bine chiar dacă ai trecut prin ce e mai rău. Oamenii, pe lângă medicamente, au nevoie să știe că nu sunt singuri. Au nevoie de povești reale despre probleme reale. Așa că – pentru tine și pentru cei ca tine – spune-ne cum e să îți iei inima în dinți și să ieși din zona de confort, să faci ceva ce nu ai mai făcut niciodată, să ai curajul de a-ți schimba viața în mai bine, spune-ne cum ai conviețuit cu o boală, ce te-a ajutat, ce ți-a făcut rău, ce ai învățat. Nu o să te judecăm, nu o să dăm verdicte, nu există judecăți de valoare; există numai speranța ca împreună vom fi mai puternici.

Spune-ne povestea ta ca ea să ajungă la alți oameni ca tine.

Spune-ne povestea ta ca să învățăm să trăim mai bine.

    Atașează materiale
    *Te rugăm să completezi date de contact reale. Ne angajăm să păstrăm confidențialitatea totală a datelor și asigurăm anonimatul total al celor care nu vor să-și dezvăluie identitatea, dar avem nevoie de datele de contact reale așa încât să putem lua legătura cu tine.
    **Trimiterea unei povești nu implică publicarea ei automată. Înainte de a publica o poveste vom lua legătura cu cel care ne-a trimis-o și vom stabili împreună data și termenii publicării.
    Documente
    Căutare