Consultații medicale online: cum se fac și ce asigurări medicale le acoperă

Consultațiile medicale online sunt mai accesibile decât oricând, iar acum există și asigurări care le acoperă

Cu doi ani în urmă, atunci când aveai nevoie rapid de sfatul competent al unui medic, nu îl puteai obține altfel decât mergând la cabinetul cel mai apropiat. În contextul pandemiei de COVID-19, sute de medici din toată țara sunt disponibili, la un click distanță, pentru consultații virtuale, dar reale. Vestea bună este că acum există și asigurări de sănătate care includ astfel de servicii.

„Am doi copii mici și, în aproape doi ani de pandemie, am avut nevoie de mai multe ori de ajutorul unui medic atunci când au fost răciți, când s-au lovit mai rău, când au avut probleme digestive… Nu au fost situații de mers la urgență, așa că mi-am pus problema: merg la cabinet sau caut un doctor care oferă consultații medicale online? Nu a fost deloc grea alegerea. Ne-a fost teamă că dacă mergem la spital, chiar și la un cabinet privat, nu ne putem feri sută la sută de alte boli, inclusiv de COVID. Așa că am găsit câțiva medici care i-au văzut pe copii prin videoconferință“, povestește Gabriel, 37 de ani, din București.

Când imaginile filmate nu erau suficient de clare pentru medic, Gabriel le făcea fotografii copiilor, le trimitea medicului printr-un mesaj, iar acesta răspundea imediat. Când a avut nevoie de o rețetă medicală, i-a fost eliberată în spațiul virtual. Doar pentru analize a trebuit să se deplaseze la laborator, dar biletul de trimitere l-a obținut tot în urma unei consultații medicale online.

Sute de medici, dar și psihoterapeuți, pentru consultații medicale online

Lumea medicală s-a adaptat nevoilor din pandemie, astfel că în prezent, sute de specialiști sunt disponibili în mediul online pentru consultații medicale, dar și pentru consiliere psihologică și de wellbeing. Deși este nevoie de mai multă precauție, investigațiile medicale nu ar trebui amânate. Soluția este să alegi o asigurare privată care îți oferă și servicii de telemedicină. Un exemplu este SanaPro, asigurarea de sănătate de la Allianz-Țiriac care include, pe lângă consultații, analize și spitalizare în peste 1.200 de clinici, și două servicii de consultanță medicală la distanță.

Prin platforma Atlas, ai acces la servicii medicale prin videoconferință. Te programezi online, discuți cu medicul specialist și după consult primești și rețetă electronică sau recomandare pentru investigații suplimentare. Specialitățile medicale sunt numeroase: de la alergologie și dermatologie, la gastroenterologie pediatrică, hematologie și neurologie. În plus, asigurarea de sănătate acoperă și accesul la alte tipuri de servicii în spațiul virtual: de tip „mental health“ (consiliere psihologică) și de „wellbeing“ (adica nutriție, parenting sau coaching).

Prin intermediul platformei Atlas poți lua legătura cu specialiști din mai multe zone medicale, într-o abordare multidisciplinară si personalizată situației tale.

Când ai nevoie de un răspuns rapid la o îngrijorare legată de sănătate, apelează la asistentul virtual DoctorChat. Trimiți întrebarea prin SMS, WhatsApp,Telegram sau Viber și primești răspunsul imediat de la un medic generalist. Serviciul este disponibil în orice interval orar, fără programare prealabilă sau număr limită de întrebări ce pot fi adresate.

De ce să apelezi la telemedicină

Consultațiile medicale online au două mari avantaje evidente: primul – oferă acces la specialistul de care ai nevoie din confortul casei tale și al doilea – te ajută să nu te expui riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. Dar mai există și altele:

  • Comunicarea cu specialistul se face rapid, uneori fără să fie nevoie de programare.
  • Specialiștii din platformele de consultații medicale online sunt disponibili și pentru persoanele din mediul rural care nu au acces rapid la servicii medicale de specialitate.
  • Nu e nevoie de deplasare, deci nu pierzi timp pe drum, în transportul în comun sau în trafic.
  • Nu e nevoie să cauți pe cineva care să stea cu copiii.
  • Nu te expui riscului de a contracta infecții intraspitalicești.
  • Dacă ai nevoie de investigații sau analize medicale, biletul de trimitere îl poți obține online. Interpretarea analizelor și controlul după tratament se pot face tot în cadrul unei consultații medicale online.
  • Acces non-stop la sfaturi de specialitate în cadrul unora dintre platformele de telemedicină.
  • Persoanele cu boli cronice pot intra în legătură cu un specialist online pentru a-și monitoriza afecțiunea de care suferă și pentru a-și calibra tratamentul atunci când este nevoie, toate acestea fără teama de a contracta virusul SARS-CoV-2.
  • Acces la servicii de consiliere psihiatrică și psihologică din confortul propriei canapele.
  • Costuri mici dacă accesul la platformele online se face prin intermediul unei asigurări de sănătate de la Allianz-Țiriac. Prețul unei asigurări de sănătate începe de la 5 lei pe zi și acoperă atât consultațiile medicale online, cât și pe cele efectuate la cabinetul medical. În plus, poți configura asigurarea în funcție de nevoile tale medicale și de buget. Tot ce trebuie să faci este să ceri o ofertă aici.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare