Vacanță în Malta pentru aventurieri. Cum te poți distra și ce poți vizita

Vacanță în Malta pentru aventurieri. Cum te poți distra și ce poți vizita

De această dată, doresc să vă deschid apetitul pentru călătorii cu o vacanță în Malta pentru aventurieri, pentru că insula aceasta e locul potrivit nu doar pentru cei ce vor să se relaxeze, ci și pentru cei care își doresc vacanțe cu diverse activități.

Așadar, iată câteva excursii care se pot face în această insulă, cât și în insulele alăturate. Dacă vă încumetați, la bordul unui vas puteți ajunge până în Sicilia pentru o zi, să vizitați vulcanul Etna. V-am făcut curioși?

Vizită la Acvariul Național și Bird Park

De îndată ce ajungeți la Bird Park, ghidul vă va oferi un tur al parcului cu informații interesante despre diferitele specii de păsări. Bird Park Malta găzduiește peste 200 de specii de păsări și alte animale. Flamingo, pelicani, lebede, berze, bufnițe, papagali și multe alte păsări uimitoare din întreaga lume conviețuiesc cu canguri, antilope, suricate, căprioare, genete și marmote.

Vizitatorii au ocazia să învețe despre habitatul păsărilor, zborul, ciclurile de penaj, cântecele și apelurile, teritoriul și formarea perechiilor, cuiburi și ouă, migrația și multe altele, având în același timp șansa de a observa și interacționa cu viața sălbatică. Apoi, veți vizita acvariul național din Malta, care se află într-una dintre cele mai frumoase promenade din Malta.

Acvariul public are 26 de rezervoare cu, printre altele, pești mediteraneeni, inclusiv pești ce se găsesc în mod obișnuit în apele malteze, împreună cu replici de artefacte istorice pe care le puteți găsi în mările din jurul insulelor malteze.

Rezervorul principal al acvariului găzduiește specii din Oceanul Indian, inclusiv opt rechini cu vârf negru, rechini cu corn, anghile și alte specii exotice. Rezervorul principal are aproximativ 12 metri în diametru și are un tunel de trecere care permite vizitatorilor să vadă aceste specii de la o distanță mult mai apropiată. O priveliște uimitoare a insulelor gemene Sf. Paul poate fi văzută din acvariu.

Popeye Village

O aventură de neuitat pe un platou de film! Locul asociat cu personajul de desene animate al marinarului a fost creat grație musicalului Popeye din 1980, cu Robin Williams în rolul principal. Satul Sweethaven a fost construit aici pentru film.

Puteți să-l cunoașteți pe Popeye însuși, precum și pe prietenii săi, cu care toată lumea poate face fotografii suvenir. De asemenea, vă puteți testa abilitățile de vedetă de film în acest peisaj fabulos.

Alte atracții care așteaptă vizitatorii satului Popeye includ: cursă gonflabilă de obstacole, sărituri pe trambulină, excursie cu barca sau relaxare pe terasa de pe plajă. Este un loc minunat de divertisment pentru întreaga familie. Parcul tematic Village Popeye este situat pe coasta de nord-vest a Maltei, nu departe de plaja Mellieha Bay.

Un loc iubit atât de copii, cât și de adulți

Trei orașe și o degustare de vinuri

Vă propunem un circuit care cuprinde trei orale fortificate: Cospicua, Vittoriosa și Senglea. În timpul turului, veți trece cu mașina pe lângă Cospicua, un oraș-port dublu fortificat și cel mai mare dintre cele trei. Veți ajunge apoi în Vittoriosa, situat ideal pentru o ancorare sigură. De-a lungul timpului, orașul acesta a dezvoltat o istorie foarte lungă cu activități maritime și militare.

Al treilea oraș este Senglea, nume dat de marele maestru care l-a construit, Claude De La Sengle. Insula pe care se află Senglea a fost conectată cu un pod terestru către Cospicua în timpul Cavalerilor Sf. Ioan. În timpul acestui tur, veți merge pe diferite străzi înguste, umbrite de multe biserici și clădiri istorice, apoi veți ajunge la pivnițele Marsovin din Marsa.

Turul de degustare a vinului începe cu o introducere istorică printre artefacte originale, urmată de o explicație a procesului în care strugurii cultivați local sunt presați, fermentați și transformați în vin. Eșantionarea de vinuri se desfășoară în barul de vinuri Marsovin, unde personalul instruit îi ghidează pe oaspeți într-o sesiune de degustare de vinuri însoțită de o selecție de produse locale, cum ar fi pâinea și brânza malteză.

Cospicua, un oraș fortificat care merită vizitat

Mosta, Crafts Village, Mdina și Valletta

Mai întâi veți vizita Mosta, care este un sat maltez renumit pentru biserica sa Rotunda. Mosta Dome este a treia cea mai mare cupolă din lume. Următoarea oprire este Ta Qali și aici veți putea urmări artizani locali la lucru suflând piese elaborate de artă din sticlă, bijuterii din filigran de argint și multe altele. Veți vizita apoi Mdina – vechea capitală a Maltei, pe jos și veți explora aleile pitorești, străzile înguste și magnificele ziduri înalte ale bastionului.

În cele din urmă, veți poposi în Valletta, capitala Maltei și un sit al Patrimoniului Mondial. În Valletta găsiți clădiri datând din secolul al XVI-lea, vă veți plimba pe străzile pline de viață și veți ajunge la Grădinile Baracca pentru o panoramă uluitoare asupra Marelui Port. Aici veți avea timp liber pentru prânz.

Urmează apoi catedrala Sf. Ioan, unde veți vedea pictura Caravaggio. În timpul turului veți avea, de asemenea, șansa de a viziona emisiunea Malta5D, unde veți descoperi istoria insulelor malteze într-un mod inedit.

Valletta, capitala Maltei

Turul Maltei pe vas de croazieră

Vă mai propunem o croazieră de o zi întreagă în jurul insulelor malteze cu Faith, o nava turcească lungă de 26,5 metri, cu o punte mare înainte, punte de pupa acoperită și un salon. Faith pleacă de la portul de agrement din Sliema și face croaziere spre nord-vest spre Gozo. Ancorăm într-un golf izolat din Gozo, iar pe traseu admirăm stâncile panoramice, golfurile și peșterile.

Restul dimineții este petrecut cu înot și snorkelling, sau doar plajă și relaxare pe punțile mari, în timp ce echipajul pregătește un bufet delicios. După prânz, navigăm spre Comino, unde ancorăm în frumoasa lagună albastră și petrecem restul după-amiezii înotând în apa magică cristalină a lagunei. În această plimbare este inclusă și plimbarea cu barca cu motor care vizitează peșterile din Comino.

Quad Bike în Gozo

Acest tur de o zi întreagă cu quad vă va oferi posibilitatea de a explora farmecele ascunse din Gozo în timp ce vă bucurați distracția pe care o poate oferi un quad. În acest tur, veți putea vizita: Belvedere Qala, Valea Simar, Golful Ramla (timpul pentru înot), Marsalforn, Saltpans, Valea Ghasri, Fereastra Azzure, Marea Interioară, Carierele de calcar, Kercem Heights, Golful Xlendi și Sanap. Acest tur oferă mai multe opriri, astfel încât să puteți face o scurtă pauză de la conducere. Vă rugăm să rețineți că șoferii trebuie să aibă peste 21 de ani și să aducă un permis de conducere valabil.

Gozo la apusul soarelui, o bijuterie

Chiar dacă este o insulă cu foarte puține plaje de nisip, Malta are multe de oferit intr-o vacanță de tip city break sau chiar într-o săptămână de explorare. Ce mai aștepți? Harta ți-o dăm noi, tu fă-ți bagajul și ne vedem la aeroport!

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare