Doar 1 din 10 români cu abonament la sală a făcut sport tot anul

Doar 1 din 10 români care și-au propus să meargă la sală la începutul anului a reușit să facă sport un an întreg – Statistică

40% din cei care s-au înscris la o sală de fitness în luna ianuarie a anului trecut au făcut sport constant până în luna aprilie. După această lună, doar 14% au rămas activi timp de un an întreg, arată o statistică recentă a unui furnizor de abonamente de fitness.

Așa cum era de așteptat, mulți români își pun în topul listelor de rezoluții de început de an: să facă mai multă mișcare. În consecință, se înscriu la o sală de fitness sau își fac abonamente la bazin, la săli de sport etc. Statisticile realizate de furnizorii de astfel de servicii arată că, deși numărul celor care-și doresc să fie mai activi din punct de vedere fizic la începutul anului este în creștere de la un an la altul, totuși sunt puțini cei care-și mențin determinarea timp de 12 luni.

Tot mai multe femei se înscriu la o sală de fitness

Una dintre companiile care furnizează abonamente de fitness în România, SanoPass FIT by MedLife, a avut în 2023 un portofoliu de clienți reprezentat în proporție de 55% bărbați și 45% femei. De altfel, compania a observat o evoluție semnificativă privind interesul pentru sport în rândul femeilor, comparativ cu anii precedenți, când proporția abonatelor era de doar 33%.

Vârsta medie a femeilor care merg în sălile SanoPass este de 31,2 ani, iar a bărbaților este de 29,5 ani.

Ne lipsește motivația

Una dintre problemele identificate de companie în menținerea interesului pentru sport timp de un an întreg este lipsa motivației. Durata medie de utilizare a unui abonament la sală a fost de doar 4 luni pe an, cu o prezență de 9 vizite lunare. Astfel, SanoPass consideră că un factor de motivație ar putea fi răsplătirea clienților care achiziționează un abonament sau îl păstrează pe cel existent cu 10% din valoarea recurenței abonamentului. Suma este ulterior direcționată în bugetul de analize medicale. Mai exact, fiecare abonat poate acumula până la 300 de lei în bugetul dedicat analizelor de laborator, pe care le poate realiza în rețeaua de clinici partenere din întreaga țară.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare