5 idei ca să previi burnoutul de la începutul anului

5 idei ca să previi burnoutul chiar de la începutul anului

În ultimii ani, termenul de burnout a devenit din ce în ce mai folosit. O afecțiune complexă care asociază epuizarea mentală, fizică și emoțională, care apare ca urmare a stresului excesiv acumulat pe termen lung, burnoutul rămâne în continuare un subiect sensibil în mediul profesional.

Iată mai jos 5 recomandări pe care le poți urma pentru a preveni stările de oboseală și epuizarea cronică, de la Farmacia Vedra:

1. Stabilește bariere sănătoase între viața personală și cea profesională

Pentru a elimina stresul, anxietatea și neliniștea este foarte important să fii atent la sarcinile pe care ți le atribui și la eforturile pe care le depui pentru îndeplinirea acestora. Iar dacă lucrezi de acasă, separarea biroului de spațiul personal poate să te ajute mental la crearea unui echilibru. Pauzele și timpul cu tine sunt cele care te deconectează pentru câteva momente, pentru ca ulterior să fii productiv la locul de muncă și în stilul acesta să eviți orele peste program.

2. Creează-ți o dietă echilibrată

Unul dintre factorii importanți care contribuie la apariția burnoutului este chiar alimentația. O alimentație bogată în zahăr și carbohidrați rafinați contribuie la apariția stărilor de oboseală și a anxietății. Tocmai de aceea, o alimentație echilibrată care să conțină ingrediente precum semințele de in și nucile, bogate în fibre și Omega-3, carnea roșie bogată în fier, fructele și legumele care conțin și ele, vitamine și sunt bogate în potasiu este necesară în a preveni burnoutul.

3. Oferă-i corpului tău suplimentele alimentare de care are nevoie

Suplimentele alimentare sunt concepute pentru a completa dieta zilnică normală de vitamine și minerale. Acestea dețin un rol important în prevenirea stărilor de burnout, fiind cele care oferă un scut corpului prin întărirea sistemului imunitar. Aceste suplimente conțin bacterii prietenoase care stimulează producţia de anticorpi și protejează organismul împotriva invadatorilor. Farmacia Vedra oferă o gamă variată de suplimente alimentare și probiotice, care previn sau gestionează stresul și lipsa de energie.

4. Bucură-te de mișcare zilnică

Se spune că atunci când îți pui corpul în mișcare, acesta eliberează endorfine, care contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, a somnului și a nivelului de concentrare. Astfel, prin intermediul sportului, reușești să reduci stresul, anxietatea și să te bucuri de micile ritualuri ale vieții, în același timp.

5. Acordă importanță pasiunilor tale

În momentele de oboseală cronică, pasiunile ajung să ocupe ultimul loc în viața ta, iar pe lângă stările negative, lipsa acestora duce și la apariția sentimentului de vinovăție. Redescoperirea pasiunilor te poate ajuta să te deconectezi pentru câteva momente și să trăiești prezentul, eliminând grijile legate de locul de muncă sau cele personale.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare