De ce e bun voluntariatul în viața fiecăruia dintre noi

De ce e bun voluntariatul în viața fiecăruia dintre noi. Sun Talks cu doi voluntari „de profesie”

Gabriel Solomon, cofondator al platformei Galantom, și Andrei Gligor, IT-ist, dar și „ultramaratonist de fapte bune”, vorbesc sâmbăta viitoare, la seminariile Sun Talks din Sun Plaza, despre generozitate și despre beneficiile pe care le are activitatea de voluntariat asupra celor care se implică. Participarea la discuții este gratuită, dar se face cu o înscriere prealabilă.

Anul acesta, seminariile Sun Talks au loc pe tema „Generozitatea răsare în sud” și își propun să abordeze experiența voluntariatului și motivația din spatele faptelor bune. În acest context, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 11.00, Gabriel Solomon și Andrei Gligor vor susține un workshopul „Cum transformi pașii în fapte bune”, în care vor vorbi despre pasiunea lor de a face „performanță în fapte bune”.

„Cred că mulți avem momente în care ne propunem să ne implicăm cumva: să mergem voluntari undeva, să donăm pentru o organizație sau să ajutăm un vecin în vârstă la cumpărături. Din păcate, în vâltoarea prezentului pe repede-nainte, amânăm acel lucru. Așa că recomandarea mea ar fi să facă acea faptă bună pe care au tot spus că vor să o facă și au tot amânat-o”, spune Gabriel Solomon, care este unul dintre fondatorii platformei Galantom, platformă de fundraising peer to peer.

Cel de-al doilea speaker este Andrei Gligor care, deși lucrează în domeniul IT, se autointitulează „ultramaratonist de fapte bune”. El va vorbi despre satisfacția pe care o ai când scopul pentru care faci sport este unul nobil – în cazul lui, scopul a fost acela de a sprijini asociații care ajută copiii.

„Este o onoare să poți alerga având o cauză caritabilă în spate, iar dacă este ceva ce mi-am propus pentru viitor, este să pot alerga susținând proiecte de acest gen. Ai parte de o împlinire personală pe care cu greu o poți descrie în cuvinte”, explică Andrei, care a participat la maratoane de șosea, maratoane montane, curse de triatlon, iar de curând, a luat parte la una dintre cele mai dificile curse de anduranță din lume: Marathon des Sables din Maroc.

Discuțiile au loc au loc la mall-ul Sun Plaza din București, la etajul 1, iar participarea este gratuită, dar se face prin completarea unui formular, AICI. Seminarul vor fi transmise și live, pe pagina de Facebook a Sun Plaza.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare