Învață să gătesti gustos și arătos! De la chef Radu Dumitrescu

Învață să gătești gustos și arătos! De la chef Radu Dumitrescu

Pentru unii dintre noi, este o condiție aproape esențială ca, atunci când luăm micul dejun în oraș și chelnerul ne aduce ouăle poșate frumos aranjate pe o felie de pâine prăjită, unsă cu sos guacamole, să scoatem telefonul și să facem o poză pentru posteritate. Cei mai pasionați fac asta și acasă. În ziua de astăzi, mâncarea nu mai este doar mâncare – trebuie să fie și gustoasă, dar să arate și bine în farfurie ca să poată fi arătată mai departe. Pentru noua generație, este clar că mâncarea trebuie să fie „instagramabilă și cool”, exact așa cum spune cheful Radu Dumitrescu că este și emisiunea „Și mai multă culoare în farfurie”, pe care o va prezenta din 4 octombrie 2021, pe TV Paprika.

Bucătarul chef își propune să le facă poftă de gătit tinerilor, în termenii lor – folosește ingrediente foarte simple și la îndemână, fără să urmărească neapărat o rețetă rigidă, pentru ca la final să obțină un preparat delicios, hrănitor, rapid și atractiv vizual.

„Am încercat să fac o emisiune culinară fără să fie vorba despre rețete. Sunt mii de site-uri cu rețete. Așa că de ce s-ar fi uitat cineva la noi? Generația tânără este smart, cool și funny și are o viziune nouă când vine vorba despre gastronomie. Și atunci ne-am adaptat și am realizat niște episoade pe înțelesul lor, alături de ei”, explică bucătarul chef.

„Cu 50 de lei, patru prieteni pot face o tigaie de paste pe care să o mănânce împreună și apoi să stea o noapte la povești în jurul ei. ”

Radu Dumitrescu, chef

Chef-ul vrea să îi împrietenească cu gătitul chiar și pe cei cărora nu le place să stea în bucătărie. El crede că mulți tineri au o problemă cu gătitul din cauza ritmului alert pe care îl au în fiecare zi. „Trebuie doar să vrei să gătești, timp mai există, iar despre bani, numai de bine, cu 50 de lei patru prieteni pot face o tigaie de paste pe care să o mănânce împreună și apoi să stea o noapte la povești în jurul ei”.

Pofta de gătit vine…gătind

În timpul filmărilor, chef Radu a fost surprins să descopere că reprezentanții noii generații prind poftă de gătit atâta timp cât cei care îi învață au răbdare cu ei și le explică corect care sunt pașii esențiali ce trebuie urmați.

În emisiune, bucătarul chef Radu Dumitrescu va avea și câțiva invitați speciali. „Am încercat sa iau pulsul noii generații direct de la ea. Am avut invitați tineri care gătesc sau nu, dar și oameni dragi mie, apropiați de cultura mea, precum Dragoș Stanca (n.r. – expert media si antreprenor) sau Radu Rughiniș (n.r. – antreprenor și creatorului brandului Trufart) care au încercat să-mi explice cum văd ei fenomenul: noua generație versus food”.

Primul sezon al show-ului „Și mai multă culoare în farfurie” are 16 episoade, a câte 30 de minute fiecare, și va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 18:00 pe TV Paprika.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare