Vrei un zâmbet de invidiat? Descoperă 5 proceduri de estetică dentară

Vrei un zâmbet de invidiat? Descoperă 5 proceduri de estetică dentară

Tratamentele de estetică dentară pot transforma semnificativ viața pacienților care optează pentru ele, pentru că înfrumusețează zâmbetul și ajută la îmbunătățirea sănătății orale. De la albirea dinților până la implanturi dentare, există numeroase proceduri și tehnici disponibile în prezent pentru a avea un zâmbet frumos și dinți mai sănătoși.

Controalele în scop profilactic și o igienă strictă

Cele mai importante măsuri pe care le poți lua pentru a avea dinții cât mai albi și sănătoși sunt cele de profilaxie dentara, respectiv controalele regulate ce au rolul de a depista din timp eventualele probleme și de a limita agravarea altora, precum și igiena orală corectă.

În timpul controalelor profilactice, care se recomandă de două ori pe an, medicul va efectua și un detartraj și un periaj profesional, pentru curățarea dinților. 

Pe de altă parte, igiena zilnică efectuată corect ajută la menținerea dinților cât mai albi posibil. Periajul se efectuează de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, minimum două minute. Periuța de dinți trebuie să fie schimbată o dată la trei luni, iar pasta de dinți să conțină fluor. În completarea periajului se folosește ața dentară sau periuțele interdentare, care au rolul de a curăța spațiile mai puțin accesibile și de a preveni proliferarea bacteriilor. 

Coroanele dentare

Coroanele dentare sunt considerate o metodă de a conserva un dinte natural care a fost deteriorat, dar a cărui rădăcină este sănătoasă. Însă coroanele dentare pot fi considerate și o procedură de estetică dentară, pentru că pot acoperi un dinte decolorat sau deteriorat în urma unui traumatism sau din cauza unei carii mai profunde. Coroanele sunt de mai multe tipuri, dintr-o varietate de materiale, porțelanul fiind cel mai popular, pentru că este durabil și oferă un aspect foarte natural. Dacă te întrebi cat costa o coroana dentara, trebuie să știi că un astfel de dispozitiv este și foarte accesibil financiar și constituie o investiție în timp. 

Implanturile dentare

Din aceeași categorie de dispozitive medicale cu rol funcțional, dar și estetic, precum coroanele, implanturile sunt recomandate în momentul în care dintele nu mai există sau rădăcina acestui a fost compromisă. Implanturile sunt mult mai rezistente decât coroanele, iar, cu îngrijire corectă, pot dura toată viața. Pe lângă refacerea zâmbetului, implanturile dentare moderne pot îmbunătăți sănătatea orală. În ultimii ani, implanturile dentare au devenit o alegere populară în rândul pacienților, pentru că oferă combinația potrivită de funcționalitate și estetică.

Albirea dintilor

Dacă ai dinții sănătoși și ai nevoie doar de o modalitate ușoară de a-ți îmbunătăți zâmbetul, tratamentul de albire poate să fie o alegere foarte potrivită. Este o procedură rapidă și convenabilă și, în plus, este și accesibilă financiar, de aceea este o opțiune din ce în ce mai populară în rândul pacienților clinicilor stomatologice. Deși există kit-uri de albire a dinților pentru acasă, se recomandă ca procedura de albire să fie efectuată la un cabinet, de un medic stomatolog, pentru un rezultat mai sigur și durabil.

Tratamentele ortodontice

Un zâmbet frumos înseamnă mai mult decât dinții albi și strălucitori. Dinții nealiniați influențează mult aspectul unui zâmbet și, în plus, pot îngreuna procesul de igienizare. Medicii ortodonți sunt specializați în tratamente de corectare a poziției dinților și pot pune la punct planuri de tratament pentru îmbunătățirea zâmbetului și a funcționalității dinților. Tratamentele ortodontice pot dura de la câteva luni până la doi ani, dar oferă în timp un rezultat durabil. 

Primul pas în obținerea unui zâmbet sănătos și frumos este o consultație la medicul stomatolog, care va evalua nevoile tale și îți va oferi soluții și un plan de tratament. Dacă dorești să afli mai multe despre procedurile de estetică dentară, nu ezita să-ți consulți medicul dentist în acest sens. 

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare