Rețeaua de sănătate Regina Maria integrează stomatologia

Rețeaua de sănătate Regina Maria – primul jucător care integrează complet medicina generală și stomatologia în România

Rețeaua de sănătate Regina Maria marchează o nouă etapă în abordarea sănătății în România, devenind primul sistem complet integrat de servicii de medicină generală și stomatologie. Cu peste 14 ani de experiență pe piața stomatologică din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu devin Regina Maria Dental Clinics – un moment semnificativ în parteneriatul inițiat în anul 2023, reprezentând cea mai mare tranzacție din domeniul medical românesc la acea vreme. În urma acestei convenții, medicul Ionuț Leahu – fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu a păstrat 49% din acțiuni, în timp ce pachetul majoritar a fost achiziționat de Regina Maria.

Fady Chreih, CEO-ul Regina Maria a subliniat că: „Unul dintre obiectivele noastre este să dezvoltăm servicii medicale integrate, la standardul de calitate la care se așteaptă pacienții români, care să adreseze toate problemele de sănătate. Sănătatea dentară reprezintă o parte esențială a unui astfel de ecosistem. Astfel, după o lungă perioadă în care am urmărit evoluția acestui segment, acum un an, am pătruns în zona serviciilor stomatologice, prin preluarea pachetului majoritar din Clinicile Dentare Dr. Leahu. Iar astăzi, prin Regina Maria Dental Clinics, schimbăm paradigma prin abordarea integrată a sănătății”.

Un sistem medical care integrează sănătatea orală în sănătatea generală

Pentru pacienți, Regina Maria Dental Clinics înseamnă o abordare completă, multidisciplinară și integrată a sănătății dentare, concentrându-se pe grija față de pacient de-a lungul întregii vieți și oferind tratamente personalizate, adaptate nevoilor fiecăruia, cu o atenție constantă la calitatea actului medical.

Fiind parte integrantă a acestei evoluții, Dr. Ionuț Leahu, fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a evidențiat, la rândul său, că: „Am realizat că o schimbare autentică în sistemul de sănătate din România va necesita decenii, însă, în domeniul serviciilor private de sănătate, am reușit să aducem în prim plan sănătatea orală și să dispunem de toate specialitățile medicale pentru o îngrijire completă a sănătății oamenilor, de la naștere pe tot parcursul vieții. Se împlinește un an de când ne-am alăturat resursele doi lideri în domeniul medical și de când lucrăm multidisciplinar pentru a conecta sănătatea orală cu sănătatea întregului corp. Regina Maria Dental Clinics este rezultatul eforturilor noastre din acest an de a crea instituția medicală care să trateze omul, nu doar afecțiunile dentare, de la primul dinte pentru toată viața, urmărind sănătatea generală a acestuia”.

Suntem astăzi o echipă de peste 11.000 de persoane, dintre care 3.500 de medici care pornesc pe o direcție nouă și evoluată împreună pentru a pune toată medicina la dispoziția oamenilor. Suntem cel mai bine închegat grup medical din România, însă avem mult de construit pentru ca viziunea noastră, One Health, să fie în mintea publicului larg. În următorii ani, ne vom concentra pe educația oamenilor în a-și regândi ideea de sănătate, pe integrarea competențelor echipei medicale și pe extinderea prezenței în țară, în afara celor 12 județe în care suntem în acest moment.

Dr. Ionuț Leahu

Cu toate că este un proces amplu și de durată, primii pași în direcția unui ecosistem medical complet au fost făcuți în locațiile dental deja existente, unde au început să fie incluse și laboratoare de analize medicale pentru pacienți – acest lucru se întâmplă deja la Iași, Cluj și Turda, urmând a continua și în alte orașe. Urmează a fi integrate și cabinete de stomatologie în primele locații Regina Maria din țară. De asemenea, pacienții stomatologici cu situații deosebite, care necesită anestezie generală sau alte proceduri medicale complexe, vor avea acces în spitalele Regina Maria pentru realizarea unor astfel de proceduri.

Sănătatea orală este strâns legată de sănătatea întregului corp

Cele mai recente studii în domeniu, realizate de The Journal of the American Dental Association, arată că sănătatea orală este intrinsec legată de sănătatea generală a organismului, influențând afecțiuni precum diabetul, endocardita, bolile cardiovasculare, complicațiile sarcinii și nașterii, pneumonia, diabetul, HIV/SIDA, cancerul și boala Alzheimer, iar îngrijirea dentară adecvată poate îmbunătăți controlul acestor afecțiuni. O serie de cancere au fost legate de bolile gingiilor – acestea includ cancere ale gurii, tractului gastrointestinal, plămânilor, sânului, glandei prostatei și uterului.

Dintre toate, însă, asocierea dintre parodontoză și diabet a adunat cele mai multe dovezi până în prezent, cercetătorii fiind de părere că există o corelație „în ambele sensuri” între cele două: parodontoza poate crește riscul de diabet și viceversa. Un studiu din 2017 sugera că inflamația sistemică cauzată de boala parodontală poate înrăutăți capacitatea organismului de a răspunde la insulină, în timp ce o cercetare publicată în 2023 a constatat că persoanele cu diabet tratate pentru boala parodontală au raportat o scădere a costurilor totale de îngrijire a sănătății cu 12 până la 14 procente. De altfel, și în studiul Barometrul Stomatologiei din România din 2023, datele indică faptul că 2 din 3 români consideră că nu au probleme stomatologice, iar peste jumătate dintre români nu ajung deloc la dentist, fapt ce a crescut gradul de incidență pe fiecare afecțiune în ultimii 6 ani.

Prin Regina Maria Dental Clinics, conectăm sănătatea dentară cu cea a întregului corp și consolidăm accesul la toate serviciile medicale, tratând toți pacienții cu probleme de sănătate, prin servicii de calitate și grijă față de oameni”, a subliniat Dr. Ionuț Leahu.

Regina Maria Dental Clinics devine parte integrantă în ecosistemul medical de peste 3.500 de medici care sunt la dispoziția pacientului, acoperind toate specialitățile din medicina generală.

Serviciile stomatologice Regina Maria Dental Clinics pot fi accesate de pacienți în cele mai importante orașe din țară – București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Iași, Sibiu, Constanța, Oradea, Craiova, Galați, Turda, Ploiești și Pitești, oferind servicii de cea mai înaltă calitate și îngrijire medicală extraordinară.

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 29 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 830.000 de abonamente. În plus, REGINA MARIA a investit mai mult de 250 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 50 de alți jucători de pe piață, având acoperire națională prin sute de locații proprii și clinici partenere. Compania reunește peste 11.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator, stocare de celule stem și stomatologie unui număr de aproximativ 6,5 milioane de pacienți.

În ultimul deceniu, peste 625.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,55 la nivelul Rețelei.

În 2023, Regina Maria a achiziționat pachetul majoritar al Clinicilor Dentare Dr. Leahu, în cea mai mare tranzacție de profil a anului, marcând, astfel, intrarea într-o piață nouă – dental, Clinicile Dentare Dr. Leahu devenind Regina Maria Dental Clinics începând din luna mai 2024. Tot în 2023, compania a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul REGINA MARIA, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.

Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România – aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu aproape 1,4 milioane de conturi de pacienți.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare