Ce cauți atunci când vrei să îți cumperi o casă? (P) - SmartLiving

Ce cauți atunci când vrei să îți cumperi o casă? (P)

Achiziția unei case este unul dintre cele mai importante momente din viața unei persoane. Este o  investiție semnificativă, care poate să îți influențeze stilul de viață pe termen lung. Tocmai de aceea, chiar dacă știi locația în care vrei să locuiești și cauți case de vânzare, este bine să ții cont de o mulțime de alte detalii înainte de a semna contractul de vânzare/cumpărare.

Cu siguranță, atunci când visezi la o casă ai o anumită zonă în cap și începi să cauți anunțuri în acea zonă. De exemplu, dacă lucrezi în domeniul IT sau într-o corporație mare, vei căuta case de vânzare în Pipera. Chiar și așa, trebuie să fii atent la micile detalii legate de poziționarea locuinței și să îți pui câteva întrebări:

• Este aproape de locul tău de muncă sau de școlile copiilor?

• Există magazine, spitale, farmacii și alte servicii esențiale în apropiere?

• Cum stă zona la capitolul transport public?

• Cât de sigură este strada pe care urmează să locuiești? 

• Care este ambianța în zonă? Este zgomot? Are spații verzi?

Dacă nu ai încredere în ceea ce descoperi la prima vedere, poți verifica rapoartele poliției locale, să discuți cu vecinii sau să folosești diverse aplicații și site-uri web care oferă statistici despre criminalitate. De asemenea, te poți plimba de-a lungul mai multor zile prin zonă, pentru a vedea care este atmosfera. 

Gândește-te la spațiu

Dacă ai găsit câteva case și știi sigur că zona este cea potrivită, trebuie să bifezi o serie de alte detalii legate de caracteristicile sale. La fel, îți poți pune o serie de întrebări:

• Câte camere sunt necesare pentru confortul tău și al familiei tale?

• Este suficient spațiu de depozitare?

• Balcoanele și terasa sunt suficient de mari pentru nevoile tale?

Fă și verificări direct la locație

Calitatea construcției

Verifică materialele folosite la finisaje și interesează-te despre izolația termică și fonică. O casă bine izolată nu doar că reduce costurile cu încălzirea, dar îmbunătățește și calitatea vieții. De asemenea, angajează un inginer structurist, pentru a verifica structura!

Orientarea

Orientare casei poate influența atât cantitatea de lumină naturală, cât și temperatura din interior. Camerele orientate spre sud beneficiază de mai multă lumină naturală.

Parcarea

Dacă deții un vehicul, verifică spațiul pe care-l ai pentru a putea parca mașina. În general, se optează pentru parcare în interiorul curții, dar, în funcție de modelul mașinii și de câte se folosesc în familie, se poate solicita destul de mult spațiu.

Achiziția unei case necesită o analiză amănunțită a mai multor factori. Nu este un proces ușor, însă este unul esențial. Dacă vrei să elimini cât mai mulți pași din această analiză, încearcă să cumperi p casă nouă, într-o zonă dezvoltată de o companie de încredere. În felul acesta nu va trebui să îți mai faci griji legate de structură, compartimentare, probleme ale instalațiilor etc.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare