Baby shower: organizează o petrecere și alege un cadou de la Pepco!

Baby shower – petrecere pentru mama viitoare

Un baby shower este o petrecere organizată în onoarea viitoarei mame. Este o ocazie excelentă nu numai de a sărbători, ci și o formă de sprijin și o modalitate de a exprima bucuria legată de anticiparea nașterii unui copil. În acest articol, ne vom concentra pe oferirea de idei inspirate pentru organizarea unui baby shower de neuitat: de la alegerea unei teme pentru petrecere, prin idei pentru meniuri gustoase, activități și jocuri distractive, până la idei de cadouri originale și practice pentru viitoarea mamă.

Organizați un baby shower!

Planificarea unui baby shower este o inițiativă excitantă care necesită o organizare și o creativitate atentă. Încă de la început, trebuie stabilite data și locul de desfășurare a evenimentului. Momentul ideal pentru a organiza un baby shower este, de obicei, la sfârșitul celui de-al doilea sau la începutul celui de-al treilea trimestru de sarcină. Alegerea locului de desfășurare ar trebui să depindă de numărul de invitați, de preferințele viitoarei mame și de buget – poate fi o casă, o grădină fermecătoare sau o sală elegantă închiriată pentru această ocazie.

Apoi, creați o listă de invitați. Merită să vă consultați cu viitoarea mamă cu privire la cine ar dori să invite la o astfel de petrecere. Situația de excepție este dacă baby shower ar trebui să fie o surpriză pentru femeie! Nu uitați să adaptați lista și numărul de invitați la natura petrecerii. Cum rămâne cu invitațiile? Organizarea acestui eveniment este mai ușoară datorită tehnologiilor contemporane – puteți opta pentru invitații tradiționale trimise prin poștă (pe care le veți pregăti într-unul din programe grafice intuitive) sau pentru soluții mai moderne, cum ar fi invitațiile electronice sau evenimentele de pe rețelele de socializare.

Pepco infografic despre baby shower

Tema și motivul petrecerii baby shower

Alegerea unei teme sau a unui motiv pentru petrecerea de baby shower este un element esențial care dă tonul întregului eveniment și vă permite să exprimați personalitatea și preferințele viitoarei mame. Pentru ce să optați?

 • Rozul și albastrul deschis clasic – culorile tradiționale (roz pentru o fată și albastru deschis pentru un băiat) sunt încă populare printre multe viitoare mămici. Acestea pot fi combinate cu modele și motive delicate pentru a crea decorațiuni elegante și subtile.
 • Safari și junglă – tema animalelor, plină de animale și plante exotice, va fi o alegere excelentă pentru iubitoarele de natură și aventură.
 • Călătorii și aventură – o temă inspirată pentru viitorii părinți care iubesc călătoriile. În decor pot apărea elemente de hărți, avioane și valize.
 • Luna și stelele – o temă romantică și liniștită, ideală pentru un baby shower de vară, ținut seară, de preferință în aer liber.
 • Boho chic – un stil la modă și artistic, care combină elemente rustice cu modele etnice. Ideal pentru mamele care apreciază originalitatea și libertatea.
 • Minimalism și modernitate – o idee de petrecere simplă și de bun gust pentru iubitoarea de minimalism elegant.

Potrivirea temei cu personalitatea și preferințele viitoarei mame este foarte importantă. Atunci când alegeți o temă pentru baby shower, acordați atenție la ceea ce îi place și la ceea ce este important pentru ea. Acest lucru o va face pe eroina petrecerii să se simtă apreciată, iar decorațiunile elegante, pe gustul ei, se vor traduce cu siguranță în mod pozitiv în bunăstarea ei.

Cadouri pentru baby shower

Alegerea unui cadou pentru baby shower este ocazia excelentă de a exprima sprijinul și bucuria legate de maternitatea viitoare a unei femei apropiate. Iată câteva idei de cadouri originale și practice, care cu siguranță vor fi pe placul viitoarei mămici!

 • Starter kit sau kitul de început pentru nou-născut – un set de accesorii indispensabile pentru nou-născut, cum ar fi scutece, hăinuțe, biberoane, termometru de baie. Le puteți oferi într-un coș de răchită elegant sau într-o cutie de lemn pe care viitoarea mamă o poate folosi în viitor pentru a păstra jucăriile bebelușului.
 • Dadacă electronică – un gadget util care o va ajuta pe proaspătă mămică să vegheze la liniștea bebelușului dintr-o altă cameră în timp ce pregătește masa sau face baie.
 • Un sac de dormit sau o păturică personalizată – realizate manual, cu numele bebelușului brodat pe ele, vor fi un gadget practic și… un suvenir frumos.
 • Un kit pentru amprenta mânii sau piciorului bebelușului – un suvenir simpatic pentru a păstra amintirea micilor mânuțe și piciorușe ale nou-născutului.
 • Un set decărți pentru viitoarea mămica – o selecție a celor mai bune ghiduri despre maternitate, dezvoltarea copilului sau alimentația sănătoasă. Nimic nu împiedică ca setul să includă și articole care tratează subiectul maternității cu un bob de sare.
 • Un card cadou la un magazin de haine și accesorii pentru bebeluși și copii mici – un astfel de cadou va permite viitoarei mame să-și aleagă ceea ce are nevoie din acest sortiment

Nu uitați că cele mai bune cadouri sunt cele care reflectă angajamentul personal. Cadoul personalizat va simboliza sprijinul și dragostea ta pentru viitoarea mamă și copilul ei.

Meniu de petrecere

Masă dulce pentru baby shower

Aperitive ușoare și gustoase, deserturile și băuturile nealcoolice ar trebui să se potrivească în mod ideal preferințelor viitoarei mame și să ofere o experiență culinară plăcută pentru toți oaspeții. Planificarea meniului trebuie să țină cont de nevoile persoanelor care aplică diverse diete de excludere!

Idei de gustări:

 • Sandvișuri cu cremă de brânză și somon – elegante și ușor de făcut.
 • Mini quiche / mini tarte – diferite variante, cum ar fi cu spanac sau ciuperci, sunt o opțiune excelentă pentru vegetarieni.
 • Frigărui de fructe sau salate de fructe în cupe – colorate și sănătoase, pot fi servite cu un dip de iaurt.
 • Caprese pe bețișoare și rulouri – mozzarella, roșii cherry și busuioc, stropite cu sos balsamic.
 • Sticks-uri de legume cu dip – legume proaspete tăiate în bastonașe și servite cu humus sau o altă cremă.

Idei de deserturi:

 • Mini prăjituri – cu arome diferite, pot fi decorate conform temei petrecerii.
 • Panna cotta în mini pahare – puteți prepara diverse variante de panna cotta cu diferite arome de fructe.
 • Prăjituri cu imprimatura personalizată – de exemplu cu numele copilului sau cu tema petrecerii.
 • Prăjituri reci cu brânză în monoporțiuni – mici, la îndemână și ușor de mâncat cu o singură mână.

Idei pentru băuturi:

 • Mocktail-uri – versiuni nealcoolice ale unor cocktailuri populare, cum ar fi Mojito sau Piña Colada.
 • Limonadă și sucuri proaspăt stoarse – într-o varietate de arome, cu și fără gheață.
 • Ceaiuri din plante și fructe – cu cât mai multe opțiuni, cu atât mai bine! Prin urmare, există câte ceva pentru toată lumea.
 • Smoothie-uri de fructe – sănătoase și răcoritoare, perfecte pentru zilele călduroase.

Nu uitați, de asemenea, că meniul trebuie să fie adaptat nu numai la tema petrecerii, ci și la momentul zilei în care are loc baby shower. Gustările ușoare și băuturile răcoritoare vor fi perfecte pentru o petrecere de după-amiază, în timp ce pentru seara se poate oferi ceva mai consistent.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare