Disfuncția erectilă: Un semn de boală cardiacă?

Disfuncția erectilă: Un semn de boală cardiacă?

Disfuncția erectilă și boala cardiacă au în comun alimentarea insuficientă cu sânge a vaselor sangvine, afecțiune denumită ateroscleroză. Acestea pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu multă mișcare, alimentație echilibrată și renunțarea la viciile periculoase.

Disfuncția erectilă și boala cardiacă au în comun alimentarea insuficientă cu sânge a vaselor sangvine, afecțiune denumită ateroscleroză. Acestea pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu multă mișcare, alimentație echilibrată și renunțarea la viciile periculoase.

Opțiunile de tratament pentru disfuncția erectilă și boala cardiacă sunt modificarea stilului de viață, dar și administrarea de medicamente, precum sildenafilul, tadalafilul și vardenafilul, care pot fi luate în siguranță și de pacienții care suferă de boli de inimă.

Simptomele precum dificultăți de respirație, dureri în piept sau imposibilitatea menținerii funcției erectile, necesită un consult medical amănunțit, pentru a beneficia de cel mai bun tratament.

Cum sunt legate disfuncția erectilă și problemele cardiace?

Disfuncția erectilă și problemele cardiace sunt legate prin disfuncția mucoasei interioare a vaselor de sânge, a endoteliului, și a mușchilor netezi. Disfuncția endotelială determină o alimentare inadecvată cu sânge a inimii, ducând la dezvoltarea aterosclerozei, dar și o afectare a fluxului de sânge către organele genitale masculine, provocând disfuncție erectilă.

În trecut, experții credeau că disfuncția erectilă precedă problemele cardiace datorită acumulării de plăci în artere, adică aterosclerozei, care provoca și reducerea cantității de sânge ce ajungea în penis, făcând dificilă erecția.

Pot fi prevenite disfuncția erectilă și bolile de inimă?

Da, disfuncția erectilă și bolile de inimă pot fi prevenite. Pentru a scădea riscul de boli de inimă și a problemelor de sănătate conexe, cum ar fi disfuncția erectilă, sunt suficiente modificări simple ale stilului de viață, precum:

  • consumul a mai multor plante sau adoptarea unei diete bazate pe plante
  • activitățile fizice regulate
  • reducerea nivelului de stres
  • crearea și menținerea unei rutine sănătoase de somn
  • consilierea psihologică.

Care sunt opțiunile de tratament pentru disfuncția erectilă cauzată de bolile de inimă?

Opțiunile de tratament pentru disfuncția erectilă cauzată de bolile de inimă sunt, de cele mai multe ori, modificări ale stilului de viață, incluzând activitate fizică periodică, menținerea unei greutăți corporale optime și renunțarea la fumat și alcool.

Dacă suferiți atât de disfuncție erectilă, cât și de boli de inimă, și urmați un tratament pentru inimă, în special cu nitrați, acesta nu poate fi combinat cu majoritatea medicamentelor pentru impotență. De aceea, medicul specialist vă va recomanda cele mai potrivite tratamente pentru a îmbunătăți sănătatea inimii și a sistemului reproducător.

Pot să folosesc medicamente pentru disfuncție erectilă dacă am o boală de inimă?

Da, poți folosi medicamente pentru disfuncție erectilă dacă suferi de o boală de inimă. Medicamentele pentru impotență care sunt inhibitori ai enzimei fosfodiesterază-5 (PDE5), precum sildenafilul, vardenafilul și tadalafilul, sunt de obicei sigure pentru persoanele care suferă de boli de inimă. Pacienții care urmează tratament cu nitrați trebuie să aștepte cel puțin 24-48 de ore înainte de a lua medicamente pentru tratarea disfuncției erectile.

De asemenea, se pot folosi și suplimente alimentare ce au ca substanțe active ingrediente 100% naturale, precum L-arginina, l-citrulina sau l-tirozina, care pot ajuta in cazul unei disfunctii erectile. Un astfel de produs este ArgonPotent, formulat doar din ingrediente naturale.

Când ar trebui să consult medicul?

Ar trebui să consultați medicul atunci când observați că există dificultăți în obținerea sau menținerea unei erecții, iar acest lucru durează mai multe săptămâni, sau dacă există simptome asociate bolilor de inimă, precum durere în piept sau dificultăți de respirație.

Ai și tu o poveste? Ne-o poți trimite aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video despre sănătatea mintală

Căutare